Makeup ner(e)d

Avène-Couvrance linija

/
4 Comments


Oduvijek sam obožavala ljekarne.
Osobito jednu u našem malom mjestu u kojoj cijeli život radi moja mama. Ne znam jesu li me u djetinjstvu više fascinirale keramičke posude za kemikalije, miris sterilnosti i čistoće, ispeglane bijele kute, ili jedan dio polica u kojim su stajale najraznovrsnije kreme, šamponi i kojekakve tekućine. Čim sam naučila čitati, poleđina od kutija svih tih kremica je bila svakodnevno štivo. Slovkala sam i izgovarala najčudnije izraze i sastojke, i gnjavila mamu da mi objašnjava njihovu svrhu. Kasnije, s malo više godina sam je gnjavila da mi i kupi poneki od njih, koji bi mi se nakon mjerkanja i iščitavanja, činio najzanimljivijim.
Zato su moji počeci korištenja kozmetike vezani upravo za Avène proizvode, koji su vjerojatno (uz dobru genetiku) zaslužni za preživljavanje pubertetskih dana bez ikakvih problema s tenom.

U ovom postu ću Vam pokazati neke od njih koje sam kupila i koristila u zadnje vrijeme i par riječi koje stručnjaci iz laboratorija Avène kažu o njima, a u narednim postovima ćete moći pročitati moje recenzije.





U mojoj kolekciji, koju vidite na slikama, se nalaze četiri kompaktna krem-pudera. Dva imam od prošle zime u nijansama 01 Porcelain i 03 Beige, i ta mi kombinacija savršeno odgovara, kako za miješanje, tako i pojedinačno (ovisno o periodu godine). Nedavno sam kupila još dva ista takva koja koristim za šminkanje drugih cura. Tu su još dva korektora u stiku (kombinacija zeleni-bež, i svijetli-tamni bež), dva zelena korektora u kistu i dva tekuća pudera u nijansama 01 Porcelain i 04 Honey.


Evo što oni kažu:
(izvor- Couvrance CORRECTEUR DE TEINT katalog koji vidite na slici)

općenito: Liniju Couvrance čine proizvodi za svakodnevno šminkanje, te za prikrivanje manjih i većih nepravilnosti na koži. Svi proizvodi su ispitani pod nadzorom dermatologa i potpuno su sigurni za primjenu na osjetljivoj koži.
-Ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni, te imaju odgovarajuć faktor zaštite.
-Mogu se sa sigurnošću primjenjivati i nakon manjih tretmana u dermatološkim ordinacijama.


korekcija nepravilnosti: 
Nepravilnosti povezane s crvenom bojom (kapilare, eritroza, crvenilo nakonlaserskih zahvata ili dermoabrazije, akne, bobuljice, ožiljci).
Nepravilnosti povezane s plavom bojom(modrice, podljevi, proširene vene, podočnjaci).
Druge nepravilnosti-smeđe, bijele i tamne nijanse (hiperpigmentacije kao npr. madeži, pjege, melazme,te depigmentacije kao npr. vitiligo, stari ožiljci i sl.).


korekcija bojom:
U slikarstvu se koristi načelo suprotnih boja u spektralnom krugu, prema kojem je intezitet ublažen doda li se boji druga boja koja se nalazi na suprotnoj strani kruga. Njihovim miješanjem boja se neutralizira. Tako nijanse zelene neutraliziraju crvenu, a nijanse žute neutraliziraju plavu i ljubičastu.

spektralni krug
Couvrance prozvodi za prekrivanje koriste to načelo komplementarnih boja, i tako smanjuju vidljivost nepravilnosti na koži.


Pišite mi jeste li dosad isprobali neke Avène-Couvrance proizvode, i kakva su Vaša iskustva s njima? :)

Do sljedećeg čitanja,
:*










You may also like

4 komentara:

  1. Obozavam Avene, savrseni proizvodi. Ove pudere nisam vidjela kod nas nazalost, a mislim da su bas ono sto mi treba. :) Super blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puderi su stvarno jako dobri, osobito za osjetljivu kožu. Pisati ću uskoro i recenziju o njima pa navrati :*

      Izbriši
  2. Ja imam corecteur de teint i super je za prekrivanje, ali stavim ga samo na bubuljicu ili neki njen oziljak pa preko neki tecni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, super prekriva i jako je gust, ali s kistom se može lijepo nanijeti na cijelo lice ako se malo razblaži sa tekućim puderom ili nekom laganom kremom za lice ;)

      Izbriši