Makeup ner(e)d

Recenzija: Vichy Dermablend

/
36 Comments

Nekad na proljeće je na web shopu Feelunique bilo sniženje od 30% na apotekarske brendove kozmetike pa sam da iskoristim gužvu naručila Vichy Dermablend puder. Kad vam napišem da sam nakon nekoliko mjeseci kupila još dvije nijanse istog pudera za kit onda znate u kakvom tonu će recenzija ići. :)


Puder dolazi u bijeloj plastičnoj tubici, što je stvarno odlično rješenje jer u ovakvom pakiranju mogu iskoristiti puder skroz do kraja. Cijena u Alpha Plus ljekarni u Mostaru gdje sam kupovala nijanse Opal i Gold je 37 KM. Količina koja dođe je standardnih 30 ml.

Ovaj puder je nedavno reformuliran, no nažalost staru verziju nisam isprobala tako da ih ne mogu usporediti.

 
Vichy Dermablend je korektivni puder koji ima visoku moć prekrivanja i namijenjen je problematičnoj koži
. Zaista JAKO prekriva i pegla ten, ali zbog toga može ostavljati blagi osjećaj težinu na licu ako pretjerate s količinom. Rekla bih da u njegovom slučaju vrijedi-manje je više!

Na sebi nijansu #25 Nude najčešće koristim umjesto korektora. Nanesem jako malu količinu na podočnjake i na nepravilnosti te izblendam kistom. Jako često se dogodi da od podloge na licu nosim samo to jer imam zdravu kožu koja ne zahtjeva nošenje pudera na dnevnoj bazi. Ukoliko ipak poželim savršen ten onda s bockalicom po cijelom licu rasporedim jako tanak sloj ovog pudera i rezultat stvarno bude wow a koža kao u porculanske lutke.

Završetak pudera je semi mat. Na mojoj suhoj koži matiranje puderom u kamenu nije potrebno, no na mješovitoj i masnijoj koži svakako treba. Mislim da ovaj puder ne bi odgovarao curama s ekstremno masnom kožom jer zna prosijati nakon nekoliko sati nošenja.

Puder ima visoku SPF zaštitu (35) pa zbog toga na slikama s lošim bljeskalicama (poput onih na kamerama mobitela) može na licu izgledati puno svjetlije nego što zapravo jest.

Postojanost je odlična, na licu mi stoji besprijekorno cijeli dan. Nije mi izazivao nikakve reakcije i u mom slučaju se pokazao potpuno nekomedogen, a potencijalnu štetnost njegovih sastojaka možete provjeriti klikom na OVAJ LINK.


Na našem tržištu postoje 4 nijanse: 15 Opal, 25 Nude, 35 Sand i 45 Gold.

Tri nijanse koje ja imam su ''žute'' odnosno toplijeg podtona. Mislim da je mali izbor nijansi osobito neutralnijih podtonova jedan od problema s ovom linijom pudera, ali ipak se dosta može izvući i iz ove četiri nijanse koje postoje kod nas.


Boji mog tena još uvijek najbolje odgovara nijansa #25 Nude, tako da sam nju koristila na slikama ispod da vam pokažem kako puder izgleda na licu.

Lice bez pudera:


Lice s jako tankim slojem pudera, nanesen bockalicom:




Da sumiram:
Ovaj puder je idealan ukoliko imate osjetljivu kožu, s većim nepravilnostima koje želite prekriti. Odlično prekriva crvenila, ožiljke i akne, a ne izaziva začepljivanje pora i nastanak novih akni. Multifunkcionalan je i može služiti kao korektor. Što se mene tiče, zaslužio je jako visoku ocjenu i osigurao svoje mjesto u mom neseseru i koferu.

Jeste isprobale ovaj puder? Kakvi su vaši dojmovi?

Do idućeg čitanja :*


You may also like

Broj komentara: 36:

  1. Trebao bi mi, ali me strah da mi nijansa nece odgovarati. Imas li iskustva sa trazenjem testera u ljekarnama u Mostaru? Mene nekako uvijek stid haha.
    Moram reci da si ti meni toliko lijepa, da mi je cak ljepse kad nemas nista na licu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ovoj Alpha Plus ljekarni su testeri bili od stare verzije pudera, ali svakako prošetaj po drugim ljekarnama i raspitaj se! Nema te šta bit stid, za to testeri i služe a vjeruj mi-oni ih u ljekarnama dobiju na tone samo što ih mi ne znamo tražiti.
      I hvala puno na komplimentu ^_^ :)))

      Izbriši
  2. Evo da patvrdim da nije za masnu kožu. S obzirom da je jako "težak" kada se pomiješa sa sebumom koji izbija, izgleda katastrofalno. Dobar je na licu kraći period. Inače za masnu kožu ne idu te fasade od pudera.

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga moja tebi ne treba nijedan puder,koza ti je divna. Inace lepo deluje na licu.Ali posto ja imam jako masnu kozu,zaobici cu ga.Divna recenzija . Veliki pozdrav. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komplimentu-ma i u postu sam naglasila da imam normalnu kožu (hvala Bogu!) kojoj nije potreban puder na dnevnoj bazi ali ipak ga ponekad volim staviti :) Uživo je naravno razlika još veća..

      Izbriši
  4. Divan puder,koristila sam i staru verziju a i ovu,samo cini mi se da ga nisam platila toliko,ali nebitno :-) pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moguće da cijena varira, ali koliko sam ja upratila kod nas po ljekarnama je svugdje 36-37 km... Pozz :)

      Izbriši
  5. nemoj me ispleskat, al ja opet moram: lane maloooo lijepoooo <3 :** *.* :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Svi hvale Dermablend, ali nikada nisam poželela da ga probam. Možda jer su šanse da ću naći svoju nijansu među viši puderima skoro nikakve. Ali ti si lepa, kao i uvek. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma pokušaj, zašto ne! Puder zaista vrijedi ako ništa bar isprobavanja.. I hvala :)

      Izbriši
  7. Ma jok , nisam ja ljubomorna na ten, ja dosla samo malo gledat :O

    OdgovoriIzbriši
  8. Da hocu jace prekrivanje ovaj bih kupila. Uvek me je privlacio bas i svi ga hvale. Ali ja ipak koristom one lagane pudere pa sam se naterala da ovaj preskocim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma naravno, ukoliko ti ne treba jako prekrivanje onda ga komotno preskoči :) Ja isto volim lagane puder poput Healthy Mix Seruma ali ipak ponekad volim i potpuno ispeglan ten, za neke posebne prigode :)

      Izbriši
  9. obozavam ga ... na bad Skin days jedini spas ... inace ga koristim kao korektor zbog cega jedna tubica traje vijecno! divno izgledas i bez pudera

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti odgovara, koristimo ga na slican nacin 😊 hvala 🙈

      Izbriši
  10. Znas moje misljenje o ovom puderu :)) Ja koristim nijansu nude 25, a imam i malo 35-ice mada ga ovog ljeta nisam uspjela toliko puta koristiti, iako sam se nadala :/ Ako ti treba za kit-a, mogu ti poslati?? Stvarno mi samo bezveze stoji a ima ga pofino u ambalazi.
    Ja ga sad rijeđe koristim jer rotiram sa Bourjois flowerom, Bourjois cc kremom i Shiseido sun protection puderom. Jos uvijek se nisam usudila da kupim ovaj u crnoj ambalazi. :)
    Upravu si, slikano nekim aparatima uz blic zna izgledati problematicno :)

    Lijep si bolan! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam draga, tvoja recenzija me i potaknula da razmislim o njemu. A hvala ti za ponudu za 35icu ali ne mogu to prihvatiti nikako, ali ako mi zatreba javit ću ti da mi ga prodaš :)

      I hvala, i ti si meni lijep :* <3

      Izbriši
  11. Probala sam ga, koristila sam ga kao korektor u većini slučajeva. Kada bi mi koža bila zbilja bila u komi, onda bih ga i nanijela na cijelo lice. Stvarno prekriva sve :) Inače nisam fan tako jakog prekrivanja, ali uvijek je u kolekciji dobro imati takav neki puder, za zle dane :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Nemoj da koristis puder, molim te! :) Samo toniranu/bb, dosta...

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivna si, ali ja ti neću govoriti da ti ne treba puder jer razumijem da ga jedna ljubiteljica kozmetike ipak bar ponekad poželi staviti :)) Ja osobno volim laganije pudere, ali sada bi i meni za kit trebao neki jači i mislim da ću uzeti upravo ovaj. Hvala ti na recenziji, u pravi čas! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E hvala što me razumiješ :) Inače nosim redovno samo jako lagane pudere ili mrvicu korektora na podočnjacima ali ipak kad želim nešto recenzirati onda to moram i testirati kako treba. Dermablend je odličan za kit, drago mi je ako sam ti pomogla :*

      Izbriši
  14. Ide na wish listu,treba imat nešto s full prekrivanjem za posebne prilike :)
    Prelijepa si bez šminke :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja se s ovim puderom nisam nikako pronašla :( Najsvijetlija nijansa mi je bila nekako prežuta i narančasta, prekrivanje neko osrednje do slabo.. ne znam jesam li dobila pokvaren puder ili što već, ali su njegove karakteristike bile daleko od svih hvalospjeva koje sam čitala :/ ne znam, nismo se našli :D tako da sam ga proslijedila dalje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, bojim se da si dobila pokvaren jer je najsvjetlija nijansa baš izuzetno svijetla i neutralna (čak više prema hladnom tonu ide nego prema žutom). Žao mi je baš što se niste pronašli!

      Izbriši
  16. Ajme, koje lijepo lice. Do ovog trenutka sam odbijala bilo kojoj curi reći da je ljepša bez pudera (puder uvijek uljepša lice), ali ti...
    Ti zaista jesi. ajme.
    *.*

    sutra idem po tester. :) ja sam svijetla crvenokosa i držim palčeve da će mi biti dosta svijetla nasvijetlija nijansa... :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Obozavam ovaj puder i stvarno ima dosta veliku prekrivnu moc u odnosu na druge drogerijske pudere i korektore. Koristim ga skoro svakodnevno kao korektor sa nekim laganim puderom dok se ne otarasim bubuljica

    sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  18. Imaš li iskustva sa linijom ideal teint linijom pudera za suvu kožu? Čini mi se da je kod te linije 25 presvijetla u odnosu na 25 ostalih linija?

    OdgovoriIzbriši
  19. Po slikama bih rekla da je puder odlican,htela bih ga isprobati ali problem je nijansa posto sam jakjo bela,pa nikad ne mogu da pronadjem pravu nijansu :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Nakon 7 dana korištenja ovog pudera koža mi je katastrofalna. Prištići su se pojavili čak i na vratu, dokle god sam ga mazala. Inace nemam nekih velikih problema s kožom, A ovaj puder me uništio. Je li se to ikome desilo ili samo meni? Prekrivanje, izgled i osjećaj na licu su odlični, ali mi izaziva prištiće iz nekog razloga :(

    OdgovoriIzbriši