Makeup ner(e)d

Fitness blogoizazov

/
30 Comments


Ovih dana sam u jednom chatu s blogericama pričala o standardnim ženskim temama, a između ostalog na tapet je došla priča o kilogramima, celulitu i načinima na koje se borimo s njima pa smo došle na ideju da napravimo jednu vrstu izazova na blogu kako bi što bolje motivirale prvenstveno sebe, a možda potaknemo i još nekoga da se pokrene, tko zna. :)

Anela
, Ema, Nikolina, još jedna Ema i ja smo napravile ovaj izazov u kojem će svaka u svom postu napisati vlastiti cilj (koji je kod svake drugačiji, kod jedne rješavanje viška kg, kod druge celulit itd.) te ga pokušat ostvariti do početka 6.mjeseca.
Na blogu ćemo pisati kako napredujemo, što radimo, te tako i vi uz nas možete raditi na sebi ili razmjenjivati s nama iskustva i savjete.

                                                                                izvor

Nikada nisam imala problema s viškom kilograma (hvala Bogu:)) ali studentski način života i prehrane je odradio svoje, te sam počela dobivati celulit i to je zapravo ono što me najviše smeta. Visoka sam 170 cm, a trenutna kilaža mi je 57-58 kg (ovisi o dobu dana) i to tako stoji zadnjih nekoliko godina, no omjer masnog i mišićnog tkiva se promijenio, a nastanio se i celulit te sam odlučila stat na loptu i uvesti promjene.

Ovo je moj cilj fitness izazova: steći bolju kondiciju, riješiti se celulita, 'zategnuti' noge i stražnjicu, te ojačati leđa.


Prva stavka je teretana, i to minimalno tri puta tjedno.
U teretani radim kružne treninge, što znači da se svaki dan baziram na različitoj mišićnoj skupini i tako u krug. Trudim se u teretanu otići u prijepodnevnim satima, nakon doručka, jer tad bude najmanja gužva. Zagrijem se na biciklu 10ak minuta, odradim vježbe za određenu skupinu mišića za taj dan, dobro se istegnem i kući. Obično se zadržim sat i pol do dva sata. Ovo ispod je moja osnovna oprema za teretanu-dobre i udobne tenisice, prostirka za vježbe na podu, ručnik i boca vode (koju sam zaboravila uslikat:D).


Iduće na što sam se bazirala je prehrana. Najbitnije od svega mi je bilo uvesti naviku pravog doručka umjesto dosadašnje šalice kave i nekog slatkog peciva. Skužila sam da mi najviše pašu zobene pahuljice s nekim probiotičkim jogurtom, uz bananu, bademe ili bučine sjemenke. To je kombinacija složenih i jednostavnih ugljikohidrata od kojih imam dovoljno energije za dva sata treninga, i koja me drži dovoljno sitom. Jutarnja šalica kave je i dalje obavezna ali sad je to obično crna turska kava bez šećera.



Što se tiče ostalih obroka, nemam neka specijalna ograničenja osim što nastojim da to bude što kvalitetnije, šarenije i raznovrsnije (koliko to studentski budžet i vrijeme dozvoljavaju), u normalnim količinama i razmacima.
Suncokretovo ulje za prženje sam zamijenila kokosovim uljem, a suncokretovo koristim samo za salate.
Radi imuniteta s vremena na vrijeme koristim neku vitaminsku nadopunu, ali nastojim taj dio držati u balansu s dovoljnim unosom voća i povrća.
Drugu i treću kavu dnevno sam zamijenila zelenim čajem.
Sokove ne pijem skoro nikako i trudim se piti što je moguće više vode ili prirodnih sokova (cijeđenu naranču, limun, grejp).
Još jedna stvar na koju sam počela paziti su slatkiši i grickalice. Nisam ih se odrekla nego jednostavno biram one od kojih imam bar neku korist. Tako umjesto obične mliječne čokolade kupujem tamnu čokoladu sa visokim postotkom kakaoa, a umjesto čipseva radije uzmem bademe, lješnjake i orahe.


I zadnja stavka je rat s celulitom pomoću masaža i krema.


Moja borba s ovim gadom izgleda ovako: osim što nastojim piti puno vode, nastojim redovito uraditi i suhu masažu tijela prije tuširanja (s četkom ili grubim ručnikom) sve dok mi se koža ne zacrveni (znak potaknute cirkulacije), zatim se tuširam naizmjenično toplom i hladnijom vodom, te se nakon tuširanja izmasiram s kremom protiv celulita. Trenutno koristim Evelinovu zelenu kremu koja ima efekt hlađenja, a želim pronaći i ulje bršljana pa napraviti piling od bršljana i kave za još bolje rezultate.

izvor


To bi bilo sve u današnjem fitness blogoizazov postu, a kroz neko vrijeme ću pisati i kako napredujem.

Kako se vi borite s celulitom i viškom kilograma?
Pišite mi!

Do idućeg čitanja :) :*


You may also like

Broj komentara: 30:

  1. Sutra i ja odrađujem svoj dio zadatka. Lude su ti ove fotke totalno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post.
    Tu smo negdje kilazom i visinom, samo sto ja nikad ne znam jesam 1.68 ili 1.70. Mislim da sam ipak manja i da nemam 1.70, a imam isto 57-58 kg.
    Nemam trenutno celulita, mozda malo, al sam neka mlitava i definitivno se moram utegnuti prije ljeta. Kombinovacu vjezbanje na spravama, a kod kuce ono standardno trbusnjaci, sklekovi i cucnjevi. Jedva cekam da malo ugrije da idem trcati i voziti biciklo.
    U sustini dobro se razumijem u vjezbe i sta ide za sta. Taj proces mlitavljenje-zatezanje mi je jako poznat, desava se vec par sezona unazad, pa znam vec sta me ceka. :-)
    Voljela bih da imam i vremena, a vala i sredstava da se tome posvetim malo aktivnije i profesionalnije, cak sam nesto o tome pisala i kod sebe, ali takvo nesto zahtjeva zaista puno vecu posvecenost u vremenu i finansijama nego sto sam ja isprva mislila. Nevjerovatno je koliko takav jedan profesionalniji fitnes program prehrane kosta. :-O
    Sretno s vjezbanjem, ma uspjeces ti to :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel mi mozes molim te staviti link posta u kojem si pisala o fitnessu ovdje u komentar? :)

      Izbriši
    2. @snow, jeste, skup je to sport bome, ali se baš lako čovijek u to zaljubi zbog te neke pozitivne energije koju dobiješ i poleta valjda.
      Ništa, nadam se da ćemo se sve dobro zategnut do ljeta :)

      Izbriši
  3. Koje je to kokosovo ulje? gdje ga mogu kupiti? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovdje sam pisala sve detalje o njemu- http://www.makeupnered.com/2014/01/kokosovo-ulje-i-sve-njegove-blagodati.html

      Izbriši
  4. Kupila sam i ja ovo ljeto ovu Eveline kremu kad sam primjetila celulit, ali moram priznat da mi nije baš nešto..Ali možda tebi bude dobra. Inače, svaka čast za ideju. Ja ću za sada samo pratit vaš napredak jer nisam tip od tjelovježbe, ali tko zna, možda me motivirate. Pozdrav i sretno! :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ne može ni jedna krema sama ništa, ne uzdam se ja uopće puno u nju samo, nego eto da upregnem svim silama, pa onda uz masažu, vježbe i prehranu treba pokazati i krema neki učinak. :)
      Bilo bi super da motiviramo još nekoga :)

      Izbriši
  5. Wee super post, jako su mi zanimljive teme s prehranom i vježbanjem pa mi je drago da se i o tome počelo pisati.
    Hm, koliko vidim imamo istu ljubičastu prostirku (fun fact: to se još zove i karimat :D )
    Sretno sa provođenjem ovih odluka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, drago mi je da ti je zanimljivo. I ja jako volim čitati o tomu :)
      Nisam znala za karimat, tenks :)

      Izbriši
  6. Meni najteze pada to redovno vjezbanje,krenem pa stanem....i meni je potrebno to zatezanje i nemam problema sa kilogramima...Pravila sam piling s kavom i nemam vise namjeru da ga koristim jer se iznerviram i nisam uporna,a da ne govorim o tome sto isprljam wc :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je valjda svima tako, treba se stalno iznova motivirati. Nisam ja još pokušala s kavom ali ću morati (znatiželja) :)

      Izbriši
  7. Odličan post.

    Ja slicno radim. Sano ne stignem u teretanu i vjezbam doma. Obozavam HIIT programe. Uz to bicikliram koliko god mogu. ujutri umjesto kladicnog dorucka radim zeleni sok/ssmoothie i ponesem si na posao. Ubacim i zobene i dosta me dugo drzi.

    Za celulit mi je bio odlican eveline serum i shark masažer.

    Držim vam fige i lratim napredak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, baš mi je drago da ti se sviđa :)

      Ja jedva čekam da malo zatopli pa da priključim i jogging :D Koji Eveline serum, nisam ga upratila?

      Izbriši
  8. Odličan plan!!
    Ja sam do sada lako provodila dijete, a nikako vježbala.
    Sada je obrnuto, vježbam k'o mali mrav, a tako mi je teško kvalitetno jesti..
    Sada sam u 13. tjednu programa FocusT25 i idem već godinu dana 3 puta tjedno na Zumbu.
    Tijelo se oblikuje, ali salo nikako dolje.. Visoka sam 172cm i imam 75kg. Želja mi je doći na 60.
    Dukan dijetom sam dkinula 11kg, i sad ovih 15 što je ostalo nikako dolje.
    Imala sam 60 po završetku faksa, no onda sam kupila auto, počela svako malo grickati, o čokoladi da ne pričam.. I bum, višak samo takav.
    Teško i nalazim vrijeme za pripremu hrane pa sam mislila krenuti sa Herbalife shakeovima + vježbe koje trenutno radim. Preporučam T25, stvarno je brutalno. Traje svaki dan 25 minuta, ne treba nikuda ići od kuće i stvarno je zakon. Planiram još jedan-dva kruga cijelog programa, a onda prijeći na Insanity :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja ne volim dijete, više volim vježbati nego biti na nekom strogom režimu. Mogu ovako neke zdrave promjene uvodit, ali ono praćenje ovaj dan smiješ ovo pojest, idući ono-to ne mogu nikako. :D
      Moram potražiti T 25, nisam to još probala. Insanity sam probala kad je momak radio ali bih umirala, nemam kondiciju za ono, možda za koji mjesec pokušam ponovno.

      Nadam se da ćeš uspjeti i ti u svom cilju i rješiti se ostatka tih kilograma koji ti smetaju, svakako se javi i podijeli s nama napredak jer znam da će ga biti :) :*

      Izbriši
    2. ja se moram naučiti umjerenosti, zato volim stroge režime, kad točno znam što jesti, ovako samo brljuckam :/
      Eh, da.. Za Insanity treba još puno graha jesti :)
      Zato se pokušavam dovesti u formu sa T25 :D

      Izbriši
  9. samo napred !!! Ja ne vezbam vec par meseci i bas se pocinjem osecati uzasno lose i moram se pokrenuti sto pre i ja !! Samo treba biti uporan , uspecemo sve ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se osjećam isto tako tromo i beskorisno kad se ne bavim nekom aktivnosti fizičkom, ma hoćemo naravno :)

      Izbriši
  10. Bravo! I ja sam se uhvatila u koštac, najteže mi ide da se natjeram piti puno vode, ali trudim se :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti :) Meni je najbolja taktika da stalno držim bocu s vodom kraj sebe jer u protivnom zaboravim skroz piti. :D

      Izbriši
  11. Iste smo i visine i skoro kilaže, ja imamo malo manje kg, ali zanemarivo :D ja sam prije 2 tjedna odlučila početi vježbati i ponosna sam na sebe što još uvijek nisam odustala. A nekada bila atletičarka, smijala sam se ljudima koji ništa ne rade za svoje tijelo, a sada sam svjesna da ipak nije to tako lako. Ali kada treniraš 2 sata 6 dana u tjednu perspektiva je drugačija. Sve u svemu, želim i tebi i ostalim curama da budete uporne :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E super :) Nije lako, treba dugo vremena da vježbanje postane navika i zadovoljstvo! Ali na dobrom smo putu, samo naprijed :)

      Izbriši
  12. Cure, ja vam se priključujem ovih dana, čim si posložim sve stvari jer sam taman usred selidbe :) A tako sam nestrpljiva da krenem s teretanom. Također sam odlučila malo izmijeniti prehrambene navike, upisat ću teretanu i do ljeta ima da sam kao nova :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Za one cure koje zele izgubiti koji kilogram moj savjet je excel tablica u koju cete zapisivati sve pojedeno tokom dana (ne mislim da trebate brojati kalorije, vec samo popisati sve pojedeno). Vec nakon nekoliko dana cete primjetiti "nepotrebne" obroke koje mozete korigirati ili hranu koju mozete izbaciti. :) Vrlo cesto nazalost nismo svjesni sto sve pojedemo tokom dana, a ovo je jedna metoda kojom uvodimo kontrolu.
    Naravno, za oblikovanje tijela fizicka aktivnost je na prvom mjestu. Znam da je uzasno tesko poceti, pogotovo ako niste nikada vjezbale, ali nakon nekog vremena vjezbat cete zbog fenomenalnog osjecaja nakon treninga, a ne gubitka kilograma. :)
    Danijela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na poticaju i savjetima Danijela! :) Vjerujem da će biti korisni ne samo meni nego i ostalima koji pročitaju :)

      Izbriši
  14. Ja vjezbam od 5 do 6 dana u sedmici po sat vremena ( nekad i pola sata, mala beba i tako to :)) i to tokom cijele godine. Kuci imam traku za trcanje ali uglavnom vjezbam programe uz Jilian Michaels i to bi svakom preporucila. Bas se vide promjene na tijelu, ja sam zadovoljna. Celulit uglavnom rjesavam onim masazerom i Krautenkohf gelom ali to tek od aprila pocinjem. Takodje i crveni (termo) eveline je odlican :)
    Puno srece svima koji se trude :)

    OdgovoriIzbriši