Makeup ner(e)d

Usporedna recenzija baza za lice: Revlon Photoready Primer vs. Collistar Smoothing Filler Primer

/
29 Comments

Pretpostavljam da većina vas zna što su to baze za makeup i čemu iste služe, no za svaki slučaj ću ponoviti a i napomenuti što ja očekujem od proizvoda takve namjene. Dakle, baze zaglađuju kožu, popunjavaju pore, te ovisno o vrsti-matiraju ili iluminiraju kožu i produžuju postojanost pudera. Ukoliko su baze matirajućeg efekta onda koži (uglavnom masnoj ili kombiniranoj) trebaju spriječiti ili bar na neko vrijeme odgoditi prosijavanje sebuma preko pudera, a ukoliko su iluminirajućeg efekta onda koži (obično suhoj) trebaju dati dozu sjaja i blistavosti te učiniti da puder na njoj ljepše i prirodnije izgleda. Generalno, bilo kakav ozbiljan makeup ili bar makeup za neku posebnu prigodu nikako ne može proći bez kvalitetne baze, a one će apsolutno svaki puder učini bar za dvije klase boljim.
Ono što je bitno napomenuti je i to da se baze NE preporučuju nositi svakodnevno zbog toga što su to proizvodi koji začepljuju pore te su zbog toga potencijalno komedogeni, ali to je ipak individualna stvar.

Dvije baze koje ću u ovom postu usporediti su namjenjene prvenstveno masnoj i kombiniranoj koži, te imaju matirajući efekt. Ukoliko pratite moj blog, vjerojatno ste upoznati s činjenicom da imam normalnu do suhu kožu, no ove baze sam kupila za kit i koristila na dosta lica pa mislim da mogu donijeti realan zaključak o svakoj. Naravno da sam ih isprobala i testirala i na sebi pa ću se na njih osvrnuti sa stajališta svih tipova kože.



Revlon Photoready baza dolazi u ambalaži s pumpicom, količina je 27 ml, a cijena 160 kn-cca.40 KM (kupljena u Mulleru u Hrvatskoj).

-Tekstura ova baze je poput tekućih pudera, razmazuje se jako jednostavno, a za cijelo lice je potrebno nešto veća količina-bar dva istiska pumpicom.
-Efekt zaglađivanja i matiranja je odmah primjetan i razlika je stvarno velika kad se baza tek nanese. Puder se nakon nje puno ljepše nanosi na kožu i bolje izgleda, ali efekt matiranja na masnoj koži nije toliko dugotrajan. Na mojoj normalnoj koži (sa mrvicu masnijom T zonom u ljetnom periodu) efekt matiranja traje stvarno dugo i rekla bih, sasvim dovoljno. Odlično mi produži postojanost pudera i za kožu poput moje je i više nego dovoljna. No, na masnijoj koži efekt matiranja traje nekih dva sata i onda sebum počinje probijati, a na ekstremno masnoj koži mislim da ne bi puno napravio na duži period.
Također sam primjetila da se ova baza voli hvatati za suhe dijelove kože i isticati ih, pa onda puder na tim djelovima nikako ne izgleda dobro.



Collistar baza
dolazi u staklenoj posudici, količina je 15 g, a cijena 46 KM (Iris parfumerija, Mostar). Kupila sam je na preporuku jednog našeg poznatog i stručnog masnokošca iz blogosfere ;) i imala sam jako velika očekivanja od nje.

-Tekstura ove baze je jako ali jako gusta, poput paste i nešto se teže razmazuje, no za čitavo lice je potrebno stvarno mala količina (količina prikazana na slikama je dovoljna). Zbog te činjenice se isplativost Revlonove i ove baze svede gotovo na isto, zato što se ova jako sporo troši.
-Efekt matiranja i popunjavanja pora je isto kao i kod prethodne, odmah vidljiv. Koža postaje zaglađena, matirana i dobije onaj fotošopirani izgled. Za razliku od prethodne baze, taj efekt puno duže traje. Na mojoj suhoj koži na početku osjetim mrvicu zatezanja, a lice mi drži potpuno matiranim cijeli dan i noć usprkos znojenju i temperaturama. Ono što je zanimljivo je činjenica da mi ova baza nije isticala suhe djelove, vjerojatno zbog te guste pastozne teksture koja doslovno kamuflira površinski sloj kože. Također, masnu i ekstremno masnu kožu puno duže vremena drži matiranom, a uz odgovarajući matirajući puder probija sve rekorde. Hehe. :)
Zadnja kombinacija koju sam koristila na svojim masnokošcima je upravo ova baza + Estee Lauder Double Wear tekući puder + Mac Blot matirajući puder i to se pokazalo kao dobitna kombinacija.


Na slici ispod možete vidjeti trenutni efekt Collistar baze na dijelu mog lica (klik na sliku za veći prikaz):



Kad se sve zbroji i oduzme, mislim da je Collistar baza za nekoliko klasa bolja od Revlonove, a omjer cijene i količine je na kraju gotovo isti zbog toga što se Collistar baza puno sporije troši zbog specifične teksture.
Dok nisam isprobala nju, Revlonova mi je bila zadovoljavajuća, no sad ću definitivno nastavit kupovati Collistarovu zbog svega navedenog.
Ukoliko imate kombiniranu kožu bez suhih dijelova onda je Revlon baza solidan za vas, no ako imate masnu ili ekstremno masnu kožu onda je Collistar investicija u koju stvarno vrijedi uložiti.


Koristite li baze za lice i koja je vaša omiljena?

Do idućeg čitanja :*



You may also like

Broj komentara: 29:

  1. ooo da, to je to,to se cekalo!!!! zahvaljujem!! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična i korisna usporedba. Revlon nisam probala, ali imla sam Collistar i bila sam više nego zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  3. nasmijala sam se ovome "poznatog i stručnog masnokošca iz blogosfere" :-) drago mi je da si zadovoljna, meni je ubjedljivo najnajbolji primer koji postoji :-) a vjeruj da sam ih probala puno :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Navukla sam se na baze za lice. :D Prvo sam kupila L'oreal, pa Benefit, trenutno čekam Rimmelovu i planiram kupiti Clinique Anti Redness bazu + ovu Collistar. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Čitala sam kod tebe od Benefit bazi no nekako me nije oduševila po recenzijama generalno. Ova mi je baš vrhunska, svakako ti ju preporučam!

      Izbriši
  5. o Collistar bazi u zadnje vrijeme čitam samo pohvale, izgleda da mi treba :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nikako da mi Collistar baza dodje pod ruke, uvijek sam slusala sve same pohvale. Ukoliko budes imala priliku, probaj Clarins Lisse Minute, meni je daleko najbolja od svih sto sam isprobala..

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa stvarno mi se sad svidja Collistar baza! Joj nadam se a cu jednom da je kupim! Ono sto je meni jako cudno je kako je moguce da je Revlon baza tako skupa, nekako ne ocekujem od njih bas tolike cene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se nadam da ćeš je isprobati, stvarno je genijalna! Pa nije baš Revlon tako jeftin, a baza im je malo skuplja od ostatka asortimana..

      Izbriši
  8. Zdravo :)
    Pratim tvoj blog vec odavno i zaista smatram da si jedna od najboljih i definitivno najljepsa beauty blogerka. Jednom sam vidjela na blogu da si spominjala neku zenu iz Mostara preko koje se mogu naruciti MAC proizvodi, konkretno me zanima pudes Studio fix fluid pa bih voljela da mi napises njen mail ili kontakt telefon da se mogu dogovoriti oko narucivanja buduci da nemam Facebook profil. Hvala ti puno.
    Lijep pozdrav
    Elma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepša na takvom komentaru! :)

      Istina, njen profil je na ovom linku: https://www.facebook.com/svijet.kozmetike?fref=ts
      Možete je kontaktirati na broj:063 311 645

      Izbriši
  9. S obzirom da imam kombinovanu kozu, sa masnom t zonom, ovo se mora isprobati! Puno mi se svidja recenzija, detaljna i vjerodostojna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa recenzija, i svakako isprobaj bazu ako imaš priliku-odlična je!

      Izbriši
  10. Odlična usporedna recenzija! Nisam probala niti jednu ali mi se čini da bi mi Colistarova baza više odgovarala. Nedavno sam kupila YSL primer i baš sam oduševljena. Jedva čekam podijeliti svoje dojmove :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam bas freak sto se tice baza za puder :-)
    Omiljena mi je Laura Mercier iluminirajuca baza za puder. Prekrasna, malo skupa ali vrijedi.
    MAC prep+prime - dobar ali mozda kao sto si pisala za revlon. Previse istice suhe dijelove lica.
    ELF Mineral Infused Face Primer - iznenadjujuce dobar ali ne za jako masnu kozu.
    Make Up Forever Microperfecting Primer - imam ga u verziji Neutral i divan je. Mislim da je za sve vrste koze.
    Chanel Sheer Illuminatin base - dobar ali ne i fantastican sto ocekujem od Chanela.
    Ima ih jos ali da ne davim. Drago bi mibilo da ovo pomogne nekome pri izboru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na informacijama, nadam se da će još nekomu biti od pomoći! :)

      Izbriši
  12. Jedan jedini Sephora - Smoothing Primer! Vec druga bocica, savrsen, odlicno matira

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci, nažalost nemamo Sephoru ni u BiH ni u Hrvatskoj. :(

      Izbriši
  13. koji primer ti koristis buduci da imas suho lice poput mene? sve koje sam vidjela u drogerijama su matirajuci :( sve pohvale za blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U našim drogerijama imaš L'Oreal Lumi Magique bazu koja je za suhu kožu. Ja koristim Embryolisse kremu za lice kao podlogu za šminkanje koja je odlična za suhu kožu ali nažalost, dostupna nam je samo preko web-a jer Embriyolisse brenda nema u našim ljekarnama.

      Izbriši