Makeup ner(e)d

Usporedna recenzija: Max Factor False Lash Effect maskare

/
47 Comments


Da krenemo odmah na posao, prvo par činjenica u vezi mene i maskara:

-Dosad sam isprobala gotovo sve moguće maskare drogerijskog ranga, a maskare parfumerijskog ranga tipa Dior, Chanel, Lancome i sl. nisam kupovala niti isprobala.

-Za mene maskare spadaju u onaj dio kozmetike za koji ja ne dam više od 30 KM, prvenstveno zbog činjenice da je njihov rok trajanja samo 3-6 mjeseci, a mislim da efekt parfumerijskih maskara ne može biti drastično bolji od kvalitetnih maskara iz drogerija. Za mene toliku drastičnu razliku mogu napraviti samo umjetne trepavice, ali opet napominjem da je to samo moje mišljenje i shvaćam u potpunosti ako netko ima drugačije mišljenje ili još bolje-drugačije iskustvo.

-Maskare također spadaju u kategoriju proizvoda na čiji rok trajanja jako pazim jer ukoliko im je rok trajanja prošao vrlo lako mogu uzrokovati razne alergijske reakcije i konjuktivitis zbog osjetljive sluznice oka u čiju je neposrednu blizinu nanosimo.

-Uvijač za trepavice koristim uvijek i obavezno, i za mene to uopće nije upitno-on čini BITNU razliku i ne trebate ga se bojati ukoliko je kvalitetan i pažljivo s njim rukujete.

-Maskare uvijek jako i do kraja zatvaram i nikad ne 'pumpam' u nju s četkicom jer tako ulazi zrak koji itekako potiče kvarenje iste, odnosno razmnožavanje bakterija u njoj.

-Uvijek nanosim mrvicu maskare prvo na donje trepavice tako da pogled usmjerim prema stropu, a tek onda gornje gledajući lagano prema dolje i u stranu. Tako izbjegnem zamrljavanje maskare oko oka.

-Uvijek nosim samo jedan sloj maskare ali skroz od korjena trepavica jer volim uredne i lijepo raščešljane trepavice.

E sad, kad smo neke stvari razjasnili mogu preći na recenziju. :)
Ako pratite moj blog onda već vjerojatno znate da su moje omiljene maskare već dugo vremena upravo Max Factor maskare iz False Lash Effect linije. Ljubičasta 'Fusion' (na slici ispod) je prva koju sam kupila, i otkad sam nju isprobala ostale maskare su jednostavno pale u drugi plan. I dalje sam često znala uzeti maskaru nekog drugog brenda čisto radi znatiželje ali jednostavno ni s jednom nisam bila zadovoljna kao s Fusion, i uvijek se iznova vratim upravo njoj. Ona daje trepavicama sve što ja volim-volumen, produživanje, raščešljanost i uredan izgled.


Četkica je gumena i poprilično široka sa puno sitnih gumenih 'dlačica' koje su pri vrhu kraće. Za željeni izgled trepavica mi je dovoljno par poteza a jedini nedostatak je taj što ju je s ovolikom četkicom malo teže nanijeti na donje trepavice koje su kod mene poprilično neprimjetne i sitne.
Ono što obožavam kod ove maskare, osim samog efekta koji je jako uredan, bez grudica i sljepljivanja, je to što ona traje cijeli dan, preživaljava sve i ne trusi se, a opet se jako jednostavno uklanja s micelarnom otopinom ili dvofaznim skidačem.

Količina
koju dobijete je 13,1 ml što je ujedno i najveća količina koju dobijete od gotovo svih drogerijskih maskara, jer prosječne maskare imaju najčešće 10 ml, a neke i manje. Cijena sve tri maksare koje vam danas recenziram se kreće oko 20-25 KM, a često se mogu naći i na akcijama za oko 15-tak KM.

Iduća koju sam kupila je crna 'Bold Volume up to 24 hours' i s njom sam ispočetka imala pravi love-hate odnos. Ona je na bazi voska i zbilja čim izvučete mrvicu maskare na četkici odmah skužite koliko je zapravo sjajnija i crnja od svih maskara koje ste ikad vidjeli (zato njenu četkicu nisam obrisala prije slikanja, jer se čak i na slici vidi ta intenzivna crna, sjajna boja).


Četkica je jako slična kao i kod prethodne, samo što se kod ove na vrhu dlačice poprilično prorjeđuju i dosta su kraće. Samo nanošenje je isto kao i kod prethodne, a efekt na trepavicama je dosta drugačiji. Crna boja kod nje je PUNO intenzivnija, a formulacija rjeđa pa se time i trepavice pomalo znaju sljepiti. Sami efekt koji daje trepavicama je po meni zadovoljavajući, osobito za one koji vole jako istaknute trepavice, no u čemu je stvar s ovom maskarom? ONA SE JEDNOSTAVNO NE MOŽE SKINUTI! Prvo sam pokušavala s micelarnom-ništa, pa trljanje sa svim i svačim što mi je došlo pod ruku-ništa, tek s uljem je maskara krenula lagano spadati. No i nakon trljanja s blaznicom natopljenom uljem (!!!) skidanje ide presporo i naredna tri dana se budim s mrljama ispod očiju. Vjerojatno je poanta u tom vosku koji maskaru doslovno čini nepomičnom. Davala sam joj nekoliko šansi, ali uvijek ista stvar tako da sam jedno vrijeme bila stvarno razočarana, no obzirom da šminkam druge ljude shvatila sam da mi je ova maskara za neke prigode zbilja odlična solucija. Naravno, kad šminkam nekog drugog želim da mu šminka izdrži 24 sata u punom sjaju, a što se tiče trepavica-ova maskara mi je to omogućila.
Jedina je u koju se mogu kuniti da će izdržati sve moguće i nemoguće situacije, plač, znoj i ostale dogodovštine, i biti nepomična 24 sata u bilo kakvoj prigodi. Jednostavno možete biti potpuno sigurni i točka. Ne, ovo svakako nije maskara za svaki dan, ali je za posebne prigode najbolja maskara koju sam isprobala. Osobito je dobra kad se koriste umjetne trepavice jer jako dobro učvrsti prirodne sa umjetnim i one postaju sto posto sigurne i zakamuflirane. Tako da nju definitivno preporučujem za ekstremne situacije, a ukoliko želite maskaru za svaki dan onda ovu zaobiđite u širokom luku, jer ne. Nećete ju navečer skinuti. Ničim. Ako ju i skinete, vjerujte mi to će biti toliko naporno da vam iduće jutro neće pasti na pamet ponovno ju koristiti.

Posljednja koju sam isprobala je 'Clump Defy', i ujedno zadnja iz ove linije.



Kao što vidite oblik četkice je znatno izmjenjen (po meni nabolje), sada je ona dosta manja i tanja, te lagano zakrivljena, gumena, sa različitim dužinama dlačica koje su dosta gusto raspoređene. Što se mene tiče sad je četkica savršena, iznimno jednostavna za rukovanje i lako dopire do najsitnijih trepavica i kutova oka! Sama formulacija je nešto sličnija formulaciji 'Fusion' maskare, samo nešto intenzivnije crne boje. Ja bih rekla da su s ovom maskarom napravili pun pogodak, jer je pokupila sve najbolje karakteristike prethodnica.
Nema grudvica, savršeno razdvaja, daje fini volumen i lagano produživanje, traje cijeli dan, ne trusi se, a opet se jako jednostavno skida micelarnom ili dvofaznim skidačem!  Ja jednostavno obožavam ovu maskaru i mirne duše je preporučujem svima! Trenutno je na akciji u Cm-u i košta nekih 16 KM, tako da mislim da ju je sad jako isplativo kupiti. Ovo je definitivno moja HG maskara i to je sve što imam reći. Volim je. I još dugo ću je voljeti. :D

Na idućim slikama možete vidjeti usporedbe četkica i efekt na mojim trepavicama:




S lijeva na desno: Fusion, Bold Volume for up to 24 hours, Clump Defy:


Koje su vaše omiljene maskare?
Jeste isprobali neku iz ove linije i kakvi su dojmovi ako jeste?

Do idućeg čitanja velika pusa! :) :*


You may also like

Broj komentara: 47:

  1. i am using this one and i really liked it. Will be eagerly waiting for more.
    Well I have blog on some great Natural Stuff, so it will be good to see you there

    My Blog :- Nature Health Secrets

    and will love to hear from you even if its about something I need to change in my blog.
    And please carry on doing this great work.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja niti jednu od navedene tri nisam isprobala no četkice su mi primamljive pa mislim da će svakako doći na red kad tad.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja vec kupila maskaru heh :) Nisam mogla cekat jer je moja bila daleko preko roka pa sam htjela sto brze da je bacim u kantu. Uzela sam na kraju Max factor masterpiece i u svakom slucaju meni su njihove maskare najbolje definitivno. Imala sam i tu srecu da kupim Chanelovu sa Gloria glam novinama, dolaze i kod nas ako nisi znala pa pogledaj, 6,60KM su novine. Ja sam uzela dvije :)

    Ove tvoje sve tri su super i dobar efekat ti naprave a znam i za problem sa mrljama ispod ociju kad maskara jednostavno nece da ode :/

    Ne znam koju cu iducu da isprobam jer imam sad Chanel i Masterpiece da trosim uporedo, i jos jednu Chanel dobro zatvorenu za koristenje nakon ove dvije :) Slazem se u vezi davanja velikih novaca za maskare, ne vjerujem da mi skuplje maskare mogu dati "nove i bolje trepavice" nego sto to rade drogerijske. I za ovu Chanel ne bih dala punu cijenu, nego ovako izasla dobra prilika pa da se isproba i uporedi sa jeftinijim :) Cetkica joj je dobra, fin efekat daje trepavicama, ali nista sto mi jedna Max factor maskara ne moze napraviti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, a vjeruj mi da sam mislila na tebe ali nikako prije nisam uspjela izdvojiti vremena da napišem ovo kvalitetno :D Tako da se malo odužilo, pretpostavila sam da ćeš već kupiti neku. Drago mi je da ti je dobra!
      A kupila sam i ja te dvije uz Gloriu ali ih nisam imala kad ni isprobati da valja, jednom sam je stavila i dobra mi je ali sigurno je ne bih kupila po punoj cijeni-nije TOLIKO dobra, baš to što si rekla, ne radi ništa što kvalitetna MF ne može uraditi :D

      Izbriši
    2. Ma nema veze, najvaznije je da nisam pogrijesila u izboru :D

      Izbriši
  4. Baš mi se sviđa novi post.Sve je detaljno opisano.A ja sam nesto navikla na Maybeline maskare...Ne znam zasto,ali njih uzimam od početka. <33

    https://www.facebook.com/pages/Mixnstyle/162602383904850?ref=tn_tnmn POSJETI ME NA FB <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Godinama kupovala Lancome Hypnose i prestala kad su promijenili formulu. još patim za njom i ništa je ne može zamijeniti :( plačem svaku noć što više nije to to. mnogo su me povrijedili :'(
    što se tiče maskara koje ja trenutno koristim to su ova MF ljubičasta, Avon Super Shock Max i obična super šok i Golden Rose narandžasta. ja inače ne pamtim ova imena ako ima više maskara u istim ambalažama ali su drugačije boje pa ih zovem po bojama xD
    probala sam i MF zlatnu i ljubičastu, mislim da je ta zlatna prva false lash effect i meni su u biti iste :D
    takođe volim kad su mi trepavice fino raščešljane, ali ponekad volim da ih jače naglasim i za to mi služe avonove maskare koje su mi ok i za blaži i za jači look . uvijač za trepavice ne preskačem NIKAD, imam poprilično duge trepavice pa mi treba nešto da se podignu. mislim da cijena definitivno ne određuje kvalitet, probala sam i jeftinijih i skupljih ali mi se kao najbolji ispostavio onaj koji je koštao 2,80KM
    btw hoćeš biti u Mostaru za prvi maj, ja dolazim :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A žao mi je za Hypnose, znam da je ona kultna i nikako mi nije jasno zašto takve stvari mjenjaju? :/
      Isporbala sam i ja Avonovu super šok i nije mi loša, generalno volim maskare s gumenom četkicom tako da mi je i ona odgovarala, a GR nisam još isprobala iako bi mogla, definitivno im cijena ne određuje kvalitet.


      Za prvi maj neću biti u Mostaru jer idem kući (u Grude) pošto imamo dva slobodna dana na faksu, a baš mi je sad skroz žao. :( Hoćeš ostati samo jedan dan ili duže?

      Izbriši
    2. Ma GR je u kiseljaku koštala 3,20, možda je ovako nekih 4-5 maraka :D

      i biću samo za prvi maj al nema veze doći ću na ljeto opet vjerovatno na duže pa će biti vremena za neku kaficu

      Izbriši
    3. A to je baš džaba :D

      E šteta, a svakako se nadam da ću dok je još proljeće bar jedan dan uspjet u Sarajevo pa te zovem.
      Btw, šminkala sam mladu s Supracolorom i ekstra je bilo :))))) Prezadovoljna sam! <3

      Izbriši
  6. Nisam probala ni jednu od ovih ali sam planirala da probam tu trecu i sad nakon tvojih reci cu je definitivno probati kada potrosim ovu koju sada imam :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Bas detaljno si recenzirala ove tri maskarice :D
    Mamis me da uzmem jednu, iako se vjerna svojoj :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam probala niti jednu od ove tri, ali mi se četkice sviđaju. Guba mi je kako si početku napravila malo elaborat o svojem stavu o maskarama. Slažem se s tobom.

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš ti hvala na ovom postu, kako nikad ne znam kakva me četkica čeka kad kupim maskaru, upravo sad vidim da bi bila po mom ukusu Fusion :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kod Max Factora čak nekad zna i biti na stalku i one probne četkice, to im je dobra fora. :)

      Izbriši
  10. Volim kad trepavice izgledaju ovako kao tvoje sa ovim maskarama, diskretno, a opet su dugačke :) Ova poslednja mi deluje najbolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim uredne trepavice bez puno slojeva i grudical. Posljednja je i meni najbolja! :))

      Izbriši
  11. A koji uvijac za trepavice koristis ? :)
    Ja sam ranije imala jedan, ali je toliko bio uzasan da posle njega nikad nisam vise koristila uvijac :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim uvijač iz izbor trgovine koji ima baš kvalitetne zaštitne gumice na sebi tako da su trepavice potpuno sigurne, a jako je učinkovit.

      Izbriši
  12. Odlična recenzija, ja sam nedavno kupila Gloriu Glam, uz koju je došla famozna Chanel maskara i zaista nema neke velike razlike u odnosu na drogerijske maskare tipa Bourjois, Deborah i MF :)
    Može li recenzija Avonove olovke za obrve koju koristiš,tj.post o uređivanju obrva, pošto su divne obrve prva stvar koju sam primjetila na ovim slikama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se! Hvala za obrve, odavno želim napisati članak o njima i imam ga u planu, samo premalo slobodnog vremena.

      Izbriši
  13. Super, super, super recenzija! Nisam probala niti jednu od ovih maskara,a najviše mi se dopada kako ti stoji Fusion!

    OdgovoriIzbriši
  14. Nisam probala nijednu ali ova recenzija je stvarno odlična!
    Najviše mi se dopada ova u sredini kako izgelda na tvojim trepuškama!

    OdgovoriIzbriši
  15. hhhmmmm MF 2000 calorie je dugo, jako dugo bila moj no1 izbor, ali prije godinu dana nešto je krenulo po zlu. Mrvice su se počele pojavljivati po cijelom licu, maskara se užasno trusila.
    Zatim sam kupila loreal (ne znam točno naziv, ona zlatna) i s njom imam love-hate odnos. Još uvijek tražim svoju fav maskaru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da je dosta žena imalo problema s novom formulacijom 2000 calorie, ali ja nju svakako nisam nikad koristila jer mi ne odgovara četkica. Isporbaj Clump Defy :)

      Izbriši
  16. Moja omiljena maskara je, zacudo, AVON Super Shock Max. Cetkica je nalik na ove tri, gumena i kratkih "dlacica". Meni takve najvise odgovaraju, s obzirom na to da imam poprilicno duge trepavice, i sve druge cetkice mi ostavljaju mrlje na kapcima. Toplo preporucujem ovu maskaru, koja pored odlicne cetkice traje ceo dan i ima intenzivnu crnu boju. To je ujedno i omiljena maskara moje mame, koja ima jako jako kratke i retke trepavice, sto zaista znaci da je sjajna i odgovara razlicitim tipovima trepavica! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Moj stav o maskarama je potpuno identičan tvom. Ali potpuno. Ja sam poslednji put MF koristila 2000 kalorija, i to je bilo prije Hrista. nekako sam se usput prebacila na Loreal, i bila sam poprilično zadovoljna. Onda su počeli da pametuju i te njihove inovacije nisu bog zna načinile čuda, te sam na preporuku prijateljica prešla na Mybelline i uglavnom sam bila zadovoljna.E pošto mi je i to dosadilo prebacila sam se na Bourjois i poslednje vrijeme su moj izbor. Ipak čula sam, a i čitala dosta toga o ovim novim MF maskarama, posebno Clump Defy, te ću je definitivno nabaviti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam isprobala dvije od Bourjois-a i nisu mi loše ali su mi Max Factor iz FLE linije neusporedivo bolje, a cijenovno nema ogromne razlike među njima. Javi mi kako ti se svidjela ako ju isprobaš :) :*

      Izbriši
  18. nisam probala nijednu od ove tri maskare ali bih volela da se upustim u avanturu :) moja HG maskara je avon supershock i iznova i iznova je kupujem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako voliš super šok sigurna sam da bi ti odgovarale i ove jer su im četkice na istu foru, samo je meni formulacija MF-ovih bolja zbog dugotrajnosti.

      Izbriši
  19. Ja sam verna Maybelline vec godinama,Max factor mi se jako brzo suse,pa su nazalost ispale iz igre:-)
    Odlicna je ova usporedna recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Važno je svakako da svatko pronađe sebi što mu odgovara, drago mi je da ti se sviđa recenzija ;)

      Izbriši
  20. imala sam davno 2000 calorie i nju sam uzimala nekoliko puta. ostale ću imat na pameti kad opet budem šopingirala ;)

    OdgovoriIzbriši
  21. Mislim da cu Clump Defy maskaru kupovati, dok se god bude prodavala!

    OdgovoriIzbriši
  22. Meni je ova plava maskara super. Samo sto mi je zao da dam 25 km na maskaru jer imam dosta duge i guste trepavise pa mi je dobra i ona od 5 km. :)

    OdgovoriIzbriši