Makeup ner(e)d

Essence nude glam lakovi-recenzija

/
40 Comments



Od kad sam pobacala veliku većinu lakova za nokte u naletu čišćenja stana, gotovo sam i prestala nositi većinu razno-raznih boja i ostala samo na pastelnim i crvenim nijansama. Ne znam, možda mi proljeće (ako se odluči pojaviti) ponovno probudi želju za nekim pink ili tirkiznim lakom, no do daljnjeg je stanje ovakvo.
Dakle, nedavno sam lutajući Cm-om primjetila ove Essence nudaće i ubacila ih u košaricu. Izabrala sam dvije nijanse-08 cream & peach i 05 cafe ole.
Boje su mi predivne, ali ono baš baš predivne, ali kvalitet lakova je nažalost razočaravajući.

Ova nova četkica kod Essence lakova mi je super: široka, bez stršećih dlačica i jako precizna. Završetak u oba laka je kremasto-sjajni, a potpuno prekrivanje se dobije s dva sloja. Ono što je mene zasmetalo je zapravo postojanost ili bolje rečeno NEpostojanost lakova. Naime, jedno pranje suđa i gotovo-lak se počinje guliti s noktiju gotovo kao naljepnica. Katastrofa. Za cijenu od nekih 3 KM i nije tako strašno, ali s obzirom da su mi sto puta bolji neki žnj Rapsodi lakovi koje sam plaćala 1 KM, onda mi je to bilo razočaravajuće. Osobito jer su mi se boje baš skroz svidjele. Nadlak malo popravi stanje pa mi lakovi prežive jedan dan bez okrhotina, ali je meni i to za jedan jako svijetli lak potpuno neprihvatljivo.

Na idućoj slici je swatch predivne nude-bež-sivkaste nijanse 05 cafe ole:


Na idućoj je breskvasto-roza nijansa 08 peach & cream:


Lijevo- 08 cafe ole, desno- 08 peach & cream:



Jeste li možda isprobali neke od ovih lakova i kakvi su dojmovi?
Do idućeg čitanja :**


You may also like

Broj komentara: 40:

  1. Odavno zelim da kupim neki od ovih, ali sam citala dosta negativnih kometara o tome kako im treba vecnost da se osuse kao i da nisu dugotrajni . Vidim da ni ti nisi zadovoljna. Ovaj 08 je prepredivan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa što se tiče sušenja tu mi i nisu problematični, suše se kao većina lakova uglavnom, ali se baš brzo počmu guliti i to mi je skroz iritantno. Šteta!

      Izbriši
  2. Nisam sigurna imam li ijedan Essence lak. A nešto mi mrsko lakirati nokte u posljednje vrijeme, sad imam samo bezbojni i dovoljno mi.

    Inače, i ja imam te faze sa bojama lakova. Sad bih, recimo, samo crvene nijanse kupovala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja dosad nisam kupovala njihove lakove, a sad sigurno neću ni u buduće. A crveni lakovi su kod mene konstanta u životu :D

      Izbriši
  3. Divni su. Nemam nijedan iz te kolekcije, kao nijedan od tih 'novijih' C&G lakova. Planirala sam im opet dati šansu. Jedino što im je cijena neznatno niža od Flormar lakova koji su mi super. Tako da ne znam...
    Ljuštenje laka u krpama je noćna mora, brrr. Da ne kažem da ne mogu izdržati kad krene a da ne ogulim sve što se može i tako si oštetim nokte. Bljak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas su i Flormarovi oko 1 KM, a sto puta su bolji tako da Essence lakove sigurno neću više kupovati. :)
      I ja obavezno sve ogulim čim jedan malo ''pođe''. -.-

      Izbriši
  4. Kod mene isti utisci :( Pokvarili su formulu bas, a i ovaj duboki grlic je jako nepaktican...

    OdgovoriIzbriši
  5. Potpisujem svaku riječ! Moji utisci su isti, ja sam se stvarno razočarala sto se tiče essence lakova, ne znam jesi li koristila starije verzije u onim manjim bočicama, nekako mi se cini da su barem sto se postojanosti tiče bolji od nove verzije! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Isti slucaj, jedno pranje sudja i lak otpadne sa nokta, uzas...
    Steta, jer bas imaju lepe nijanse u ponudi...

    OdgovoriIzbriši
  7. Aa bas mi je krivo sto im je postojanost tako losa,nijanse su prepreprelepe! :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da! Imaju super izbor nijansi ali sam ja lijena za skidanje i lakiranje ponovno svaki dan..

      Izbriši
  8. Ovaj peach & cream je predivan... Šteta za kvalitetu. Što je to s Essencom?
    Prvo pročitam recenziju anaviglam za njihov beauty blender i, blago rečeno, se šokiram, a onda ovo.

    Essence!!! Tajna vašeg uspjeha bila je u pristupačnoj KVALITETI!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A šta ja znam, nisam ja nikad bila oduševljena cijelim njihovim asortimanom-nešto mi je znalo bit super, nešto skroz bezveze tako da mi ovo nije neki šok. Ali eto, šteta radi super nijansi i četkice.

      Izbriši
  9. Ovaj peach mi se svidja ali ako kazes da im je postojanost losa, necu ni kupovat. Htjela sam njihov This is what I mint! ali preskacem. Uzela sam neki dan Deborah snizen na oko 5KM u dm-u. On mi je dobar. Uzela sam GEL LIKE, ali i 7 days i shine tech su isto snizeni pa potrazi. Nema toliki izbor nijansi, ja sam uzela "kopiju" onog lorealovog spicy orange, kod deboraha je to nijansa 06.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A vidjela sam da su na sniženju, iako nisam nikad probala Deborah lakove.

      Izbriši
  10. Ja uzeh dva Nude Glam laka na nekom sniženju, ali od tada samo nailazim na komentare kako su loši i baš se snebivam da ih namažem. Baš mi je žao što su i tebi takvi, posebno pošto si izabrala baš lepe nijanse. Peach & cream ti mnogo lepo stoji.

    OdgovoriIzbriši
  11. Mene uvijek privuku svojim bojama koje me dozivaju pa ih uvijek kupim hrpu. A ustvari nisu ništa posebno. Jednino mi je nova četkica dobra. Ono što mene najviše muči kod njih je baš ta trajnost - bez nadlaka mi traju 1 dan, a ako perem suđe, rezuckam luk ili nešto za ručak, onda i manje jer prvo ti vrhovi odu. Kada stavim nadlak, ajde, trajnost im je čak dan i pol-dva. ALi meni to baš i ne smeta jer ja volim boje lakova mijenjati svaka dva dana, pa eto... A i nisu skupi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A super ako mjenjaš tako često lak, ja volim da mi izdrži bar 3 dana da sam mirna, tako da su mi dosad Anny stvarno najbolji.

      Izbriši
    2. Da, čula sam da su Anny stvarno odlični :)
      Za Essence vrijedi ona "koliko para toliko muzike" :D
      Ljeti često mijenjam lak, ali zimi volim da mi dulje stoji na noktima, pogotovo kada radim jer nemam uvijek vremena brinuti se još i za to...

      Izbriši
  12. obe boje su mi prelepe, moracu da ih nabavim :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja se uvijek pokajem kad uzmem njihov lak.. zadnji put sam uzela neki sa sljokicama (ali onim sitnim) i cetkica je bila predobra samo sto je lak bio pregust kao pokvaren.. ali imaju stvarno predobrih nijansi,ova peach je bas dobra.. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne koristim nude lakove, ja sam više za malo tamnije nijanse, ali nisu uopće loši na noktima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa meni su nudaći baš super na kratkim noktima, to mi je nekako uredno i fino :)

      Izbriši
  15. Nemam neko dobro iskustvo sa njihovim lakovima, ali su mi zato miss sporty lakovi bili pravo iznenadjenje. Odlicno su pigmentisani i suse se veoma brzo, tako da umesto klasicna 2 sloja ponekad namazem i 5, ali za isto vreme, a samim tim im je automatski i postojanost mnogo bolja. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mogu ti reć da su i meni miss sporty neloši :D Imam jedan neke bordo nijanse i skroz mi je drag.

      Izbriši
  16. Napokon, netko kome Essence lakovi spadaju s noktiju brzinom svjetlosti ... do ovog trenutka sam mislila da sam jedina, jer mi bas svaki njihov počne se guliti u roku od 20 sati. Mene su ugodno iznenadili Eveline lakovi, stoje u košari pored kase u DMovima, a ima ih i u Tušu. Stoje mi oko 3 dana, što je za cijenu od 2 KM sasvim korektno.

    OdgovoriIzbriši
  17. imam i ja njihive nude lakove iz stare linije,a sa jednim sam dobila i lošu četkicu dok je kod drugog sve bilo normalno. probala sam novu liniju bez baznog laka i boja nestaje isti dan dok drugi dan fali laka na noktima. meni svi lakovi traju jako dugo sa eveline 8u1 kao baznim lakom

    OdgovoriIzbriši