Makeup ner(e)d

Catrice Lip&Cheek Colour-recenzija

/
41 Comments



U zadnjim postovima sam spomenula kako u poslijednje vrijeme često koristim Catrice kremasto rumenilo iz Neo Geisha limitirane kolekcije a danas je na red došla recenzija istoga. Nijansa koju sam izabrala je C01-Descreet Artist, ujedno i najsvjetlija od tri nijanse koje postoje u kolekciji.



Cijena rumenila je oko 7 KM i može se pronaći u svim Cm poslovnicama u BiH, a količina koju dobijete je 3,8 g. Sastojci nisu navedeni nigdje na ambalaži.

Ovo mi je prvo kremasto rumenilo koje imam tako da ga ne mogu usporediti s nekim drugim, ali mogu reći da sam relativno zadovoljna i da namjeravam kupiti još koje, možda NYX ili nešto slično. Uglavnom, tekstura ovog Catrice-ovog rumenila mi je na početku bila pomalo čudna jer sam očekivala baš pravu kremastu teksturu što ova sigurno nije. Ona je nekako kremasto-suha, koliko god to čudno zvučalo. Znači nije kremasta da vam prsti u nju upadaju nego onako kao da je samo površina lagano masna pa se u dodiru s toplinom prstiju mrvicu otopi i postane kremasta i mazna. Ipak, da se lijepo izblendati na licu bez nekih čudnih fleka i sl.

Pigmentiranost je slabija strana ali je ipak zadovoljavajuća s obzirom da je nijansa koju imam dosta svijetla. Druge dvije nijanse koje su dosta drečavije su i puno bolje pigmentirane. Rekla bih da je ova idealna za svakodnevno nanošenje i uobičajni look za faks i sl. jer se s ovom nijansom baš nikako ne može pretjerati. Doziranje je stvarno lagano, a iz samo jednog nanosa ćete dobiti tek mrvicu osvježenja i sjaja na licu, dok ćete nakon još dva dodatna nanošenja dobiti malo intenzivniju roskastu nijansu.


Swatch samo jednog nanosa rumenila na ruku:

Postojanost je osrednja, znači par sati će na mojim suhim obrazima rumenilo stajati u punom sjaju, a nakon toga intezitet boje ujednačeno slabi. Također se ne fiksira jako na obraze te zbog toga postoji mogućnost da ga razmrljate ako slučajno rukom čeprkate po licu.

Super fora što se tiče ovih kremastih proizvoda je to što ga možete koristiti kao rumenilo ali i ruž, tako da je praktičan za putovanja i sl, a i tako ste uvijek sigurni da je podton ruža i rumenila isti pa sve skupa izgleda fino i ispeglano. U ovih nekoliko tjedana koliko ga koristim nije mi izazvao nikakve probleme na koži u vidu akni, mitesera i ostalih gadosti.

Ovako izgleda na obrazima i usnama (koje se vide samo mrvicu ali nema veze):


Dakle, da sumiram, ocjena za ovo rumenilo sigurno nije čista desetka, niti je najpostojanije rumenilo koje imam ali činjenica je da ga koristim skoro svaki dan a razlog tomu je iznimna JEDNOSTAVNOST korištenja bez straha od pretjerivanja. Budimo realni, većina nas ujutro ima neko klasično umjetno svjetlo u kupaonici ili gdje se već šminkamo i stvarno je teško ocijeniti jesmo li fino dozirali rumenilo ili ga imamo puno previše na licu, i jesu li obje strane lica jednako rumene ili je jedna rumenija od druge i sl. Ja sam redovito nakon šminkanja jutri gubila dragocjene minute da odem do prozora s malim ogledalom i provjerim kako sve skupa izgleda na jakom danjem svjetlu, tako da mi je ova jednostavnost s nanošenjem kremastog rumenila došla kao naručena. Plus, imam suhu kožu lica tako da mi i inače više odgovaraju kremasti nego ''praškasti'' proizvodi.
Veliko bravo za Catrice što je izbacio jedan ovakav proizvod kojeg u svojim asortimanima nemaju ostali drogerijski brendovi poput Loreala, Max Factora i dr. a stvarno bi trebali imati. Tako da, sve one cure koje ne vole ili ne žele naručivati kozmetiku preko interneta, a htjele bi isprobati nešto ovako-svakako imate moju preporuku!

U svakom slučaju, proizvod vrijedan pažnje.
Jeste ga već isprobali, i ako jeste kakvi su dojmovi?

:**





You may also like

41 komentar:

  1. Jako mi se svidja boja. Na tebi izgleda odlicno. Bas prirodno :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno rumenilo, baš mi se dopada što je kremasto.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam isprobala jer u biti ne volim baš kremasta rumenila, samo sam navratila da ti kažem kako sam toliko zavidna na tvoju kožu da to više ne mogu kriti ;-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, a baš si simpatična draga Jasmina. Genetski imam stvarno zahvalan ten, hvala Bogu, tu i tamo koja bobuljica iskoči, i miteseri znaju gnjaviti ali u globalu se stvarno ne smijem žaliti! :)

      Izbriši
  4. nisam probala, ali mi djeluje dobro, ja volim kremasta rumenila i manje upadljiva, tako da sigurno cu probati ;)

    <3

    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa ja bas i ne volim kremasta rumenila i potpisujem ovo sto ti je Jasmina rekla. Nacrtaj makar bubuljicu :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Flawless skin <3
    Divna nijansa, ja sa baš fan kremastih rumenila, tako da ću ga probati, jer ne volim rumenila u kamenu. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. super blog i post:) otkruila sam te slucajno i bas mi se svidja... big like:)

    http://tinkerbelloflaka.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Super izgleda! Ja sam veeeeeeeliki fan kremastih rumenila i trenutno imam dva L'orealova HIP rumenila (nisam ih vidila kod nas, a ja sam ih naručila preko neke beauty stranice, a koje - ne sjećam se) i odlični su mi! Prepigmentirani su i dovoljno je doslovno malo uzet prstom (ja samo prstima stavljam kremaste proizvode) i stavit na obraz - super postojano! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. E juče sam u CM-u prošla pored ove kolekcije, ali ne kupih ništa, mada su me one sijenke privlačile...kad malo razmislim, nikad nisam imala kremasto rumenilo, niti bilo šta kremasto.Ne znam zašto ima avrziju oko toga , te kako će se nanositi i sl...mada možda je vrijeme da pokušam!

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam masniju kožu tako da izbegavam kremasta rumenila, ali je boja jako lepa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, za masniju kožu je bolja opcija klasično rumenilo u kamenu..

      Izbriši
  11. Meni se baš dopada boja i tebi jako lijepo stoji. Da budem iskrena, ovakvi polupigmentirani proizvodi su mi draži ujutro jer se još uvijek nerazbuđena šminkam s jednim otvorenim okom i draže mi je da ne pretjeram s rumenilom jer ne želim izgledati kao porculanska lutkica. Žao mi je jedino što je Catrice jako malo zastupljen tu kod nas u Splitu, iz Mullera su ga izbacili iz ponude, dm drigerije (u koje ja idem jer su mi upsut) ih također ne drže, a Bipa mi baš i nije usput (sigurna sam da ih oni imaju). Zato mi je super čitati ovakve postove jer ako me nešto zainteresira onda se natjeram da sjednem u auto i vozim 23 km :D

    OdgovoriIzbriši
  12. oprosti imas li e-mail da te mogu kontaktirat ? ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlicno ti stoji! A izgleda fino, prirodno... :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Baš mi se sviđa ovo rumenilo. Kupila bi ga, ali imam već tri, pa bi me grizla savjest jer sam student. Kad se zaposlim zato ovo ljeto, neće mi biti kraja :D
    tebe sam nedavno otkrila i u dahu sam pročitala sve tvoje članke.
    Nagovorila si me na kupnju Colorstaya, ali to će pričekati jer mi je bočica Bourjois FP pudera tek na pola.
    Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si pronašla nešto za sebe iz mojih postova :) :*

      Izbriši
  15. Odlična recenzija, sve što me zanimalo! Ja također trčim do prozora radi rumenila, na sijalici mi djeluje uvijek nedovoljno. Najviše mi se sviđa kako sjaji, što je uvijek poželjno za obraze sasušene poput grožđica (govorim o svojim :)). Ja ga želim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za sjaj :) Nadam se da će ti odgovarati ako ga odlučiš kupiti ;)

      Izbriši
  16. Bas mi je zao sto mi nemamo Catrice, imaju tako divnih stvarcica!:)

    OdgovoriIzbriši
  17. Zvuči kao nešto za mene :D Ne rumenim se jer sam jako svijetla pa si izgledam čudno kad stavim. Uz to, koža mi je prilično suha pa ni ne volim osjećaj. Svejedno, mislim da bi mi trebalo malo boje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mislim da bi ti onda neko nježno, kremasto rumenilo baš dobro došlo ;)

      Izbriši
  18. iako nisam neki ljubitelj rumenila, ovo me je baš privuklo po opisu. da imamo catrice ovde kod nas, uzela bih ga garant, jako je lepa boja. a ti prelepa!!!!!stvarno jako prirodno izgleda na tvom licu!

    OdgovoriIzbriši
  19. kad budem u dm-a obratit cu pozornost na njega a s obzirom da je za svaki dan i njezne boje ide na wl

    OdgovoriIzbriši