Makeup ner(e)d

Tutorial #2: zlatno-smeđi smokey eyes

/
36 Comments
Evo kod mene se situacija lagano stabilizirala, a i internet smo (napokon) dobili, tako da je danas došao red da objavim tutorial koji sam napravila prije par dana. Radi se o jednom klasičnom smokey eyes looku s Artdeco mono sjenilima iz palete koju sam sama složila i čija je recenzija iduća na redu.

Krećemo :)
Prvo sam nanijela Essence bazu za kapke, a nakon toga Artdeco bijelo sjenilo (nijansa 10). Bijelom olovkom sam napravila liniju od vanjskog kuta kapka do kraja obrve da mi posluži kao granica pri nanošenju sjenila.


Sljedeći korak je nanošenje zlatnog, shimmer sjenila (nijansa 373) na sredinu kapka, a nakon toga nanošenje taupe smeđeg sjenila (nijansa 517) na pregib i malo iznad pregiba kapka.



Nakon toga sam nanijela tamno sivo sjenilo (nijansa 03) uz rub gornjih i donjih trepavica, od sredine kapka prema vanjskom kutu oka. Sljedeći korak je blendanje i umekšavanje prijelaza između boja.


Za kraj sam popunila obrve i dodala crnu maskaru na trepavice (Bourjois Volume Glamour) i bijelu olovku (Catrice White Pencil) na waterline i to je to. Moj jednostavni, dnevni smokey eyes. :)


Za večernji izlazak bih nadodala još samo crni eyeliner ili par umjetnih trepavica. Mislim da se ovakav jedan smokey može prilagoditi raznim prigodama jer su boje tople i neupadljive te mogu podnijeti i tamni i svijetli  ruž. Ovakve nijanse sjenila osobito ističu plave oči tako da predlažem svim sretnicama s takvim očima da isprobaju jednu smeđu varijantu, ako već dosad nisu. :)

EDIT na zamolbu čitateljice ;) :
Slika korištenih sjenila (u gornjem desnom kutu zlatno sjenilo nijansa 373, ispod njega bijelo sjenilo nijansa 10, iza ljubičastog je taupe smeđe nijansa 571, a u lijevom donjem kutu tamno sivo nijansa 03).





Šminkate li se i vi često na ovakav način ili više volite neke drugačije boje i načine njihovog slaganja?

Pišite mi, a do idućeg čitanja vam šaljem veeeliku :*





You may also like

Broj komentara: 36:

  1. Wow, predivan tutorial, i mnogo volim tvoje beauty postove ;)
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  2. Super i tutorial i look :) Ja se rijetko šminkam sjenilima, češće za dnevni look stavim samo maskaru ili tuš i maskaru i tak to :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelepo je ... :)))
    Ja cesto koristim senke za oci i uvek neke smedje tonove :))
    Koju cetkicu koristis za blendanje? U uopste za nanosnje senke na kapak :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Za blendanje sam koristila Real Tehniques Deluxe Crease kist, a za nanošenje sjenila Real Tehniques Base Shadow kist i Eccobella kosi kist.

      Izbriši
  4. Baš ću probati ovako.Pošto imam ovakve oči :D

    Možeš li mi možda pokazati sliku ove nijanske tri da znam, da je kupim ? :D

    OdgovoriIzbriši
  5. predivan make-up.. najviše volim takve tonove.. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Divne boje i izvedba i baš ti istakne boju očiju! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. meni su ovakvi članci najdraži,uz recenzije i omiljene proizvode mjeseca :D
    znači RT četkice za oči su također dobre?imam core set i blush brush i jako sam zadovoljna,ali sam pročitala da su im ove za oči lošije,pa nisam kupila.kupuješ li na iherb ili preko ebaya?uvijek me strah bez paypala naručiti,ali srećom,stigle su mi ove sto sam naručivala s iherba i to jako brzo,za 15 dana.iznenadila sam se prijatno.uvijek mi treba mjesec dana da mi nešto stigne.
    hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anela, i ti si iz Bosne?
      I ja skupljam hrabrost naručiti RT kistove sa iHerba, baš bi mi bilo žao da se putem izgube.

      Odlična je paletica koju si sklopila, Art Deco mono sjenila su zaista odlična!

      Izbriši
    2. Da, Real Tehniques kistovi su meni baš savršeni, pisala sam o njima recenziju-ja mislim da se tako dobri i kvalitetni kistovi po toj cijeni nigdje ne mogu pronaći! Ja sam naručivala sa i herba core set, starter set i expert face brush i stigli su mi poprilično brzo, i bez ikakvih problema. Čak sam naručivala još jednoj prijateljici u istoj narudžbi stippling brush i expert face b. i iznos je bio dosta velik ali sam prošla bez carine. Tako da imam stvarno super iskustvo s njima. Znam da je i Jasmina s Makeup Arena bloga također naručivala s i herba i bilo je bez problema, a ona isto živi u BiH. :)

      Izbriši
  8. Odgovori
    1. Hvala, bijelo je jako fino kao highlighter u unutarnjem kutu oka, ali i kao baza :)

      Izbriši
  9. Krasan look, hvala na tutorijalu. Zapravo rijetko kad se idem šminkati idem sa neki planom jer to nikada ne ispadne tako, pa onda improviziram i više manje sam uvije zadovoljna, osim onih dana kad mi apsolutno niš ne ide od ruke..

    OdgovoriIzbriši
  10. Auuuu otkad tebe nije bilo :) ovo je odlicno kao i dosadasnji.
    Reci mi molim te u vezi MUA narucivanja, jel ovo sad snizenje i besplatna dostava vazi samo ako narucis 30funti ili mozes narucit npr samo onu jednu paletu sjenila i dobit besplatnu dostavu? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.:) Mora se narucit minimalno 30funti onda s kodom to bude 15. Ne moze ispod :)

      Izbriši
  11. omg this nude/brown smokey eye look is beyond gorgeous! lovelovelove! <3
    would you like to follow each other?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Super, prekrasna paleta, sve moje boje!

    OdgovoriIzbriši