Makeup ner(e)d

Golden Rose ruževi-recenzija

/
15 Comments


Pretpostavljam da ste svi negdje nekad naletjeli na Golden Rose kozmetiku. Ja sam često znala vidjeti njihove štandove u Refanu i sl. trgovinama ali sam ih redovito zaobilazila u širokom luku. Odbijalo me prvenstveno to što su testeri najčešće očajno izgledali, a radi jako jeftinih cijena sam pretpostavila da se radi o nekakvoj nekvalitetnoj, kineskoj kozmetici.
E, tako je to bilo sve dok jednom nisam slučajno naletjela na postove upravo o Golden Rose-u, na Make Up Make Out blogu. Naime, tad sam tek shvatila da je to zapravo turski brand koji ima najnormalnije sastojke, baš kao što je i Flormar, i da je moja averzija prema njima bila potpuno neopravdana.
Na recenzije ruževa sam ostala PAF i odmah poželjela isprobati neki od njih. Sve što imam reći je-dogodila se ljubav! :-D

(fotografije su nešto lošije kvalitete zbog loših vremenskih uvjeta zadnjih dana :D pa se unaprijed ispričavam)
-1.fotografirano bez blica
-2.fotografirano sa blicem



Počevši s lijeva, nijanse su: 99, 117, 53, 120, 65 i 113.
Svi su potpuno mat. Razlog postavljanja ove dvije fotografije iznad je taj što se na prvoj može vidjeti koliko su ruževi zapravo mat, a na drugoj su njihove nijanse puno realnije.


Nijansa 99 je nude-bež nijansa, sa smeđkasto-sivim podtonom, a nijansa 117 je također nude sa izrazito rozim ali toplim podtonom. Znači, ne ona rozo-bijela nude s kojom ćete izgledati zastrašujuće, nego fina i nekako dosta prirodna nijansa.
Nijansa 53 je prekrasna, florescentna fuksija. Toliko volim ovaj ruž da imam dva u istoj nijansi. Pravi must-have, osobito za ljetne dane!
Nijansa 120 je tamno crvena, a 65 svjetlija, retro crvena. Posljednji na slici je broj 113 i on je moj osobni favorit. Na mojim usnama izgleda gotovo potpuno ljubičasto i zbog toga mi je najposebniji.

Ambalaža ruževa je poprilično jednostavna, crno-zlatna plastika.

Tesktura je nešto suša, ali vjerojatno zato što su oni potpuno mat. To bi mogao biti minusić kod njih, jer mi nakon dužeg (cjelodnevnog) nošenja usne znaju biti isušene pa ih često moram osvježiti balzamom i ponoviti ruž.

Postojanost je jedna od njihovih najboljih karakteristika. Bez ikakvih problema izdržavaju 6 sati u punom sjaju, a onda lagano izblijede sa sredine usana ukoliko u tom vremenu jedete, pijete i sl. Ne preslikavaju se na zube i čaše, a o razlijevanju oko usana nema govora. Gdje nanesete ovaj ruž tu će i ostati. Ukoliko imate suhe ili ispucale usne moguće je da će se pigment ruža uvući u ''rupice'' po usnama i ostati tu čak i nakon skidanja.

Pigmentacija svih ruževa iz ove 'crne' kolekcije je izuzetno dobra. Neke od nijansi čak uspoređuju sa poznatim Mac ruževima, a o tom više pročitajte na MakeUp Arena blogu. :)

Količina ruža je 4,2 g.

Cijena ovih ruževa kod nas je 3 KM. Vjerojatno zato ću ih uskoro skupiti sve.:D Omjer cijene i kvalitete je više nego dobar, i toplo Vam preporučam da im date šansu da Vas oduševe.

Swatchevi slikani u prostoriji, na dnevnom svijetlu:



S lijeva na desno-99, 117, 53, 113, 65, 120

Pišite mi, jeste li već isprobali Golden Rose ruževe ?
Ako jeste, koje su Vaše omiljene nijanse?

Do idućeg čitanja, :*



You may also like

Broj komentara: 15:

  1. Gadjamo se komentarima :)
    2 omiljena letnja - breskvasti mat i prekrasna koralna (dopisacu brojeve kad nadjem neseser)
    Zagledala sam jos 2-3 nijanse - boro, boju maline i neku crvenkastu ( jep, jos uvek trazim terakotu) i mislim da cu ih sutra sve pokupovati,
    Na svu srecu, ovde su GR parfimerije fantasticne pa nema zapackanih testera a devojke koje rade su divne :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, baš :D

      Ajde dopiši brojeve da ih čekiram sutra. :))
      Kod nas su testeri svugdje grozni, i ništa se ni ne usudim probat osim ruževa na ruci, tako da samo njih kupujem.
      Piši ako pronađeš terakotu:)

      Izbriši
  2. moje omiljene nijanse su 69 (divna ciglasto-narandžasta boja, prava jesenja), 120, 55 i 56 (neon pink nijanse), 94 (neka nedefinisano pink-ljubičasta nijansa). imam dvadesetak GR ruževa i prezadovoljna sam, mada imam podijeljeno mišljenje o njima - neki su mi suhi, neki se razljevaju oko usana dok su neki apsolutno savršeni... :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, skroz se navučeš čim ih jednom počneš kupovati. :) Od ovih nijansa koje ja imam sve su mi po kvaliteti jednako dobre :)

      Izbriši
  3. Odličan post i baš lepe boje ruževa! Ne zaobilazim turske brendove, naprotiv, kod svakog nađem nešto zanimljivo, a imam zasad 3 GR ruža, jedan od njih je isto 99. Kod njih mi najviše smeta pakovanje, navlačeći poklopac redovno uspem da odvrnem ruž tako da vrh udari o vrh poklopca i deformiše se :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala :)
    Ja sam prvom tako 'sredila' vrh ali sam skužila da on škljocne kad se skroz zavrne i onda je siguran za stavljanje poklopca, pa od tad pazim na to :)

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja nekako obilazim tu sminku, bas jer ih prodaju i kinezi, mozda se i ja nakanim dat im sansu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. imam sve ove osim 99,ali zato imam 98 :)
    tek sam otkrila tvoj blog i bas mi se svidja,ides u bloglovin :)
    divne su ti slike,a i ti si prelijepa.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam skoro kupila 117 i 99, cisto da ih isprobam i odusevila sam se koliko su kvalitetni a taako su jeftini! o.O
    Sad kad krenem da ih kupujem necu znati da stanem :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdrav :).. Svaka čast na blogu :)... Vidim da si iz Hercegovine, pa me zanima gdje nabavljaš Golden Rose ruževe :)?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sorry,BM nisam upoznata s tim,pa ako ti nije sto samo da mi objasnis gdje je tacno to :)

      Izbriši
  9. ne razumijem po cemu su kvalitetni meni su koma suhi crte ostavljaju i smrde ko kuga

    OdgovoriIzbriši