Makeup ner(e)d

Flormar #2 recenzija-olovke za usne i set kistova

/
11 Comments


S obzirom na to da sam u jednom od prijašnjih postova pisala o Flormar brandu i mom pozitivnom iskustvu s istim, nedavno sam kupila još neke njihove proizvode i testirala ih. Radi se o dvije olovke za usne-Waterproof  Lipliner u nijansama 217 i 219 i setu kistova-5 Pieces Makeup Brush Set.
Već 19 dana čekam da mi stignu Real Tehniques setovi sa iHerb-a, pa u međuvremenu isprobavam ove koje mogu naći kod nas.:D
Prve na redu za recenziju su olovke:



Ambalaža je obična i bijela, ali svi znamo da im ambalaža inače nije neka jača strana.
Poklopac ili čep je plastičan i u boji same olovke. Ono što je zapravo bitno u cijeloj ambalaži je to da poklopac dobro i čvrsto prijanja, te ne dozvoljava pristup zraku i onemogućava neželjeno otvaranje u torbi ili neseseru.

Tekstura olovke je idealna, a to znači da nije presuha (kao većina jeftinijih olovki) tako da lijepo klizi po usnama i ostavlja uvjerljiv trag. Nije ni premekana pa se može bez problema naoštriti do pravog špica, a da pri tom ne pukne. To mi omogućuje preciznost pri oblikovanju usana. Ove olovke ne volim nositi same, jer mi, bez obzira na njihovu relativnu mekanost, ipak poprilično isušuju usne. Ali kao podloga za ruž mi služe savršeno. Rade odlično sve ono što trebaju-produžuju trajnost ruža, omogućuju njegovu uredniju i precizniju aplikaciju, te sprječavaju razlijevanje ruža oko usana ili nedajbože po zubima. :D

Pigmentacija je zadovoljavajuća. Olovka u nijansi 217 je tamnija crvena, ljubičastog podtona, a nijansa 219 je roza, breskvastog podtona. Crvena olovka je nešto jače pigmentacije, ali ni ova svjetlija ne zaostaje puno po tom pitanju. Ja sam stvarno zadovoljna s obje.



Cijena ovih olovaka je 2,50 KM u trgovinici u kojoj sam našla Revlon proizvode. Čitala sam da su u Hrvatskoj u Kozmu oko 40 kn, ako se ne varam? Ogromna i meni nejasna razlika, ali ne bunim se što su ovdje tako jeftine. :D
U svakom slučaju imate preporuku za njih.

A sada, kistovi:


Na prvoj slici su zapakirani, na drugoj otvoreni. Sam izgled kistova je iznenađujuće 'neloš'. Crne duguljaste plastične drške sa bijelim logom-nemam prigovora.
Set se zove 5 Pieces Makeup Brush Set, a oni kažu da sadrži Powder Brush, Blusher Brush, Eyelashes&Eyebrow Brush, Eyeshadow Brush and Applicator Brush. 
Kupila sam ga na blef jer je bio samo 11,50 KM, a meni je trebalo (i još uvijek mi treba) par kistova za 'praškaste' proizvode.


Drške kistova su od plastike i metalnog dijela, a vlakna su sintetička, crno obojena. Pri prvom pranju su jako puštala boju a ispala je i pokoja dlačica. Nisam primjetila nikakve neugodne mirise kad sam ih izvadila iz ambalaže.
Dva najveća kista, koja su kao naime Powder Brush i Blusher Brush imaju identična vlakna koja su jaaako mekana i glatka. Najveći kist je malo 'okruglije'i gušće glave, i on bi trebao služiti za puder. Što se mene tiče on jedini ovdje može poslužiti ičemu! Iako mi je ta mekoća vlakana djelovala obećavajuće-šipak. Kistovi su previše mekani, što znači da se savijaju pod svojom težinom. Kad ih okrenem naopako oni se izobliče, presaviju i zbog te karakteristike su poprilično NEefikasni. Eventualno se s ovim velikim glavonjom nekako može nanijeti puder u kamenu ili lagano izblendati rumenilo i ništa više.




Ovih dana ću s ovom dvojicom probati nešto improvizirati tako što ću im nalijepiti malo selotejpa oko dna vlakana da dobijem na čvrstoći, pa ako uspije-super.

Ova dva aplikatorčića iznad su isto srednja žalost. Spužvasti je standardno spužvast, k'o i svi ostali iz te kategorije.
Poprilično je malen pa možda i posluži nekom preciznijem nanošenju shimmerastih sjenila koja se rasipaju na klasičnim kistovima. Ovaj drugi, plosnati je lijepo rezan, bez stršenja dlačica okolo, ali pretanak i presavitljiv, toliko da nemam pojma što ću s njim. U setu dođe još i češalj za obrve i trepavice, koji je čak ispodprosječan i ne želim ga uopće slikati. :D Btw. radi ovih glupih češljića ću prestat kupovati setove!

Moj prijedlog je da ovaj set zaobiđete.
Iako je cijena od 11,50 KM jako primamljiva, bolje za te novce kupiti dva Ecobella kista u Dm-u, s kojima ćete sigurno biti puno zadovoljniji.

Nadam se da će Vam moje recenzije biti od pomoći :)
Jeste li isprobali još nešto od Flormara i kakva su Vaša iskustva?

Do idućeg čitanja :*


You may also like

Broj komentara: 11:

  1. Uu, hvala za ovo sa kistovima. Posto 3 meseca cekam Ecotools, trazim nesto niske cene sto ce posluziti dok ne stignu i bas sam ove gledala :)
    Inace, poduzi je spisak Flormara za preporuku :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam i ja Flormarove ove kistove i meni su dobri. Uopšte mi se nije boja ispirala iz njih, nisu mi ni mekani previše - sasvim ok za svoju cijenu jer nisam nešto previše ni očekivala. više su me razočarali japonesque kistovi iz leopard kolekcije, platila sam tri kista 27 funti i sasvim su prosječnog kvaliteta. to ne može tako sa skupljim kistovima a-a :D sad ih držim samo za ukras jer su lijepi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ne znam, meni su skoro neupotrebljivi, a boja je se obilno ispirala. Ne znam može li biti da su toliko različiti pa da se meni baš potrefila neka loša serija? Čudno..
      Ja jedva čekam RT kistove pa se nadam da će oni ispuniti očekivanja.:)

      Izbriši
  3. Ni meni ovi kistovi ne izgledaju baš dobro. Nikako da probam nešto od Flormara, ali nabrijala sam se na njihova rumenila i ruževe, nadam se da ću uskoro napokon probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jučer su mi stigli Real Tehniques kistovi (jeeej:))))) pa su mi sad ovi pored njih skroz na skroz loši. A rumenila su im baš super, definitivno isprobaj!

      Izbriši
  4. neki dan sam bas razgledala ove cetkice ... nekako mi se cine "jeftino" ... imala sam osijecaj da ce se raspasti nakon prvog "tusiranja" :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas mi je zao :( Ja sam kupila blush brush, al onako zasebno, i meni je odlicna. Nema govora o savijanju i ispiranju boje. Samo nju koristim za rumenila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde drago mi je da ti je dobra. Moja bolje funkcionira otkad sam je učvrstila sa selotejpom oko dna dlačica. :)

      Izbriši
  6. Veeeliki pozdrav za tebe, tek sam te otkrila i odusevljena sam :)
    Mozes li mi samo reci gdje se nalazi radnja sa flormarovim proizvodima? Nisam iz Mostara, ali ga jaaako volim i dolazim skoro svaki mjesec, pa da usput i nadjem tu radnju :)
    Samo tako nastavi ;)

    OdgovoriIzbriši