Makeup ner(e)d

Tutorial: Plavi look by Avon

/
28 Comments

Prije par tjedana radila sam tutorial za ljubičasti look, a danas vam tipkam look inspiriran plavim i tirkiznim morskim nijansama Avonove linije Senses.
Vjerojatno već znate da sam poprilično rezervirana prema jakim bojama na kapcima, a prema plavim nijansama osobito. Imam neku averziju prema njima i jednostavno ih ne koristim pa mi je zbog toga ovaj tutorial bio popriličan izazov. Mislim da plave nijanse jako dobro stoje samo djevojkama sa smeđim i tamnim očima i tenom, a uz svijetle oči teško (bar po meni). Nakon malo eksperimentiranja uspjela sam doći do nekog look-a koji mi se svidio, a slikama sam napravila i tutorial korak po korak za vas.




Paleta sjenila True Color Quad u nijansi #Jeans ima glavnu ulogu u cijeloj ovoj morskoj priči.


Za oči sam osim nje koristila još dva kremasta Extra Lasting sjenila u nijansama #Gold Gleam i #Infinite Teal, ljubičastu olovku Glimmerstick Brights u nijansi #Purple Punch, plavi tekući tuš u nijansi #Ocean Water i crnu Super Shock maskaru. Obrve sam popunila Brow Definer olovkom u nijansi #Soft Black.


Prvo sam na cijeli kapak nanijela šampanj i plavo kremasto sjenilo, te lagano popunila obrve.


Nakon toga sam sa sjenilima iz #Jeans palete do pregiba kapka nanijela baby plavo sjenilo koje je u paleti označeno s brojem 2, a iznad pregiba kapka sam nanijela tamno sjenilo označeno s brojem 4 i izblendala prijelaze kistom.


U unutrašnji kut oka sam ponovno nanijela još malo kremastog šampanj sjenila, te dodala liniju plavog tekućeg tuša.


Na kraju sam stavila maskaru na trepavice i dodala deblju liniju ljubičaste olovke na donji kapak te lagano izblendala.


Kad sam završila oči, na red je došlo lice. Od proizvoda sam koristila Avon Luxe liniju, i to tekući puder u nijansi #Beige Linen, korektor u nijansi #Light i puder u kamenu u nijansi #Light Medium Silk. Kao bronzer sam koristila tamniju nijansu iz Avon Glow Blusher Bronzer dua, a kao highlighter Avon Face Pearls.



Prvo sam nanijela tekući puder kistom na čitavo lice, a nakon toga lagano konturirala lice svjetlijim korektorom.


Za kraj sam sve to fiksirala puderom u kamenu i dodala mrvicu bronzera ispod jagodica i highlightera na vrhove jagodica. Na usne sam nanijela miks Ultra Colour Absolute ruža u nijansi #Pink Renewal i samo mrvicu sjajila Ultra Glazewear u nijansi #Tangerine Gleam.


To je to! :)



Je li vam se svidio tutorial? Koristite li plava sjenila i olovke za oči?
Do idućeg čitanja :**

*Pr proizvodi


You may also like

Broj komentara: 28:

  1. Dopada mi se, imam i ja ovaj Hydracolor ruž (meni je cijela ta linija super) i jako ga često koristim :) Boje na očima najčešće nosim u vidu linije olovkom (ili sjenilom) duž donjih trepavica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa :) Imam i ja cijelu liniju, hehe, odlični su ruževi :))

      Izbriši
  2. Odlican tutorijal!:):) mene samo zanima da li su avonov puder i korektor dobri za nmjesovitu do masnu kozu? Hvala na odg!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Tekući Luxe puder je više za suhu do kombiniranu kožu jer nije matirajući, ali mislim da bi korektor i puder u prahu bili odlični i za masnu kožu. Meni je inače ova Luxe linijanajbolja Avonova linija što se pudera tiče.

      Izbriši
    2. Hvala ti puno na odgovoru draga!:*

      Izbriši
  3. baš je lijep look i divno ti stoji :) Ja koristim i plava sjenila i olovke za oči, ali uglavnom ili uz neki colorful look pa mi plava linija fino legne na donji kapak ili plavo crni smokey :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ja ne volim kako izgledaju na meni ovakve boje, ali nekad nije loše malo izići iz svoje komfort zone :)

      Izbriši
  4. Ti si lepa, ali plava ti uz oci nikako ne stoji, a nisam odusevljena ni preciznoscu sminkanja sa ajlajnerom. Senka na kapcima deluje i pomalo isprano, kao da nije dobro pigmentisana. Kako se obicno puno lepse sminkas, smatracu da ti mozda nije bio dan. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na početku posta sam i napisala da po meni plave nijanse dobro stoje samo tamnookim curama i da ovakva sjenila inače ne koristim, ali sam htjela izići malo iz svoje uhodane rutine šminkanja i pokušati nešto drugačije nego inače. U svakom slučaju hvala na sugestijama i kritici :)

      Izbriši
  5. Odličan tutorial i divno ti stoje ove boje. ;) Da li si radila tutorial sa crno-bijelom kombinacijom sjenke za oči? To bih voljela da pogledam. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne znam zašto, ali su mene ruž i sjaj najviše oduševili, izgledaju divno u ovom kombinaciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, to je bila baš improvizacija jer nisam imala ruž kakav sam u glavi zamislila, ali i meni se sviđa kako je na kraju ispalo na usnama :)

      Izbriši
  7. imam crne oci i jako sam blijeda,ali obozavam plave(i to drecave)boje na ocima,koristim ih i po danu kad se vecina cudi sto sam se tako "namackarila",,,al ne mogu si pomoci,hehe :) a luxe pudere i korektor obozavam(imam mjesovitu kozu al mi ne izazivaju dodatno mascenje)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A meni je jako lijepo vidjeti na nekomu komu to stoji, ali na meni i ne baš :) Hvala na informacijama za Luxe pudere, nadam se da će nekomu biti od pomoći :)

      Izbriši
  8. Lijepo ti stoji ovakav makeup :).
    Ja sam nakon eksperimentiranja sa raznim jarkim bojama sjenila prešla skroz na neutralna tako da danas rijetko kad izađem iz svoje comfort zone smeđih i bež nijansi :). Makar nakon ovakvih tutoriala opet dobijem želju za jačim očnim makeup-om :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam i ja odavno navikla samo na neutralne, mada godi i promijena ponekad ;)

      Izbriši
  9. Ti si jako lijepa i ovaj look ti divno stoji. Premda si napisala da ne voliš plavu boju sjenila na svojim očima, mislim da izgledaš super. Prije sam i ja mislila kako svaka boja očiju zahtjeva samo određene boje, međutim, sada mislim kako šminka nije tu da nas ograničava, nego da nam dopusti da budemo svoji. :)
    I da, jako lijepo pišeš, a članak o Barceloni sam "progutala" u dahu. Blog je super, vidi se da ulažeš puno truda u ljubavi u njega i samo tako nastavi. :)

    I da, prekrasna si, mene jako podsjećaš na Barbaru Mori :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepša na ovakvom komentaru Irina, baš si me obradovala skroz i drago mi je da ti se sviđaju postovi :)

      Slažem se s tim da šminka ne treba ograničavati, ali kod mene je više stvar ukusa nego nekih pravila. Naravno da se ne moram toga pridržavati, ali jednostavno sam s neutralnijom šminkom to više ''ja''. :)

      Izbriši
  10. Look mi se jako sviđa, super si uklopila plave nijanse sjenila i mislim da ti ovo baš dobro stoji. Ja volim plavu u kombinaciji s nekim neutralnim nijansama, može se to baš lijepo iskombinirati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :))) Slažem se da se može i plava lijepo ukomponirati u razne look-ove ;)

      Izbriši
  11. Divna si i još nisam vidjela nešto što ti ne bi pristajalo... Iako te redovno pratim, nikad ne komentiram, ali ovo sam morala jer me uvijek potakneš da isprobam neke boje koje inače ne bi i izađem iz svoje "comfort zone". :) pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj pa baš mi je drago da si komentirala :) Drago mi je da ti se sviđa i hvala na komplimentu ;)

      Izbriši
  12. jako ti lijepo stoji plavo i ti si jako lijepa :))
    Meni će prije plava sjenila bitit comfort zone nego smeđa jer sam se na njima "učila". A Jeans paleta mi je bila prva od ovih TCQ otkad su ih redizajnirali :D
    Jako volim gledati tvoje lookove a još više kad koristiš Avonove proizvode pošto je skoro sve što imam Avon :P

    OdgovoriIzbriši
  13. Naravno da nam se svideo tutorijal, kao i svaki tvoj :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Super blog! :)

    Možemo se pratiti? Ja dolazim iz Slovenije! :)

    www.blogvivalavida.com

    OdgovoriIzbriši