Makeup ner(e)d

Recenzija: Mac Bronzing Powder

/
20 Comments




Kod drage Svijet Kozmetike sam nedavno ulovila ovaj prekrasni Mac brozner u nijansi #Golden. Otkad sam ga kupila jako često ga koristim tako da sam odlučila s vama podijeliti svoje dojmove.

Što se ambalaže tiče, ona je klasična i minimalistička Mac-crna kvalitetna plastika, unutra veliko ogledalo, a na donjoj strani oznaka nijanse i ostale informacije. Količina je 10 grama, a cijena u Europi cca. 25 eura.

Nijansa Golden je najsvjetlija od 4 nijanse u standardnoj ponudi i mislim da je apsolutno savršena za cure svijetlijeg do srednje tamnog tena. Lagano vuče na toplu smeđu ali definitivno ne na narančastu kao većina drugih bronzera, nego baš onu osunčanu brončanu. :)

Tekstura bronzera je prekrasna i svilenkasta, sa jako sitnim zlatnim shimmerom koji je gotovo neprimjetan na licu. Ispočetka mi se činilo da je bronzer mat dok ga nisam baš detaljno proučila, eto koliko je shimmer neprimjetan.

Pigmentacija je srednje jaka, no kad je riječ o bronzeru mislim da je takva pigmentacija zapravo idealna i meni osobno najdraža jer je to proizvod s kojim se jako lako pretjera pa je ovo još jedan plus. S njim bez problema mogu dobiti jako lagano osunčan ten za npr. dnevne potrebe, dok nadogradnjom s još par prijelaza kistom dobijem jači kontrast za večernju šminku.



Ono što je jako bitno istaknuti kod ovog proizvoda je njegova izvanredna postojanost! Ne sklizne mi s lica cijeli dan i u punom je sjaju sve dok ga ne skinem s odstranjivačem šminke.

Druga jako bitna stvar je to da u mom slučaju ovaj bronzer nije komedogen. Znači nije mi izazvao nikakav nered na licu niti sitne osipe kao što je to bio slučaj s nekim drugim bronzerima, iako i ovaj u svom sastojku ima onaj kritični talk, ali njega ima većina proizvoda ovog tipa pa ako dosad niste bili osjetljivi na njega vjerojatno nećete ni u ovom slučaju.

Jedna zanimljivost u vezi njega je da ga je Temptalia uvrstila na drugo mjesto na ljestvici od top 5 bronzera ispod 30 dolara, a i sama sam se uvjerila zašto. Jako, jako kvalitetan proizvod i s razlogom mnogima HG bronzer.



Na slikama ispod možete vidjeti swatch na ruci (jedan sloj) i lagano nanešen bronzer na licu (slikano na dnevnom svjetlu):



Mislim da je čak i ova europska (skuplja) cijena ovog proizvoda opravdana kvalitetom i količinom, a jedini nedostatak je nedostupnost odnosno teška dostupnost Mac proizvoda u našoj regiji.

Sviđa li vam se Mac Bronzig Powder i koji je vaš omiljeni proizvod ovog tipa?

Do idućeg čitanja :**


You may also like

Broj komentara: 20:

  1. Ljetos sam razmišljala treba li mi ili ne :/ ... sada mi više ne treba jer ih ionako za svoje potrebe imam previše no idućeg ljeta je moj ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me čudi da ga ti već nemaš! :D Divan je stvarno, obavezno ga nabavi do iduće 'sezone' brončanog tena :)))

      Izbriši
  2. Bronzeri na bledoj kozi su mi uvek bili nekako sumnjivi, jer pogoditi nijansu je jednostavno pretesko. Cak sam i od ovog ocekivala da bude nekako blatnjav, ali lagano nanesen izgleda super. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. A jel ti bolji ovaj ili Guerlain Teracota?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E bome težak izbor, ali Guerlainova teracota koju ja imam ima više sjaja u sebi i tamnija (i toplija) je pa mi je ona bolja za ljeto, a ovaj Mac mi je bolji sad u zimskom periodu kad sam svjetlija.

      Izbriši
  4. Joj divan je! Ja inače nisam neki fan bronzera, prvi sam kupila tek ovo ljeto i to od Art decoa :D Ali volim malo konturiranja pa u te svrhe koristim NYX Taupe ili novitet Beccu u nijansi Bolero <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja od Artdecoa onaj veliki bronzer, on je isto odličan a i NYX Taupe mi je dušu dao za konturiranje. :)

      Izbriši
  5. Meni je Refined golden od njih neprevazidjen. I ne nije bolji od Guerlain, oni su tu ipak najveci majstori.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Guerlain bronzeri su stvarno klasa, ali meni trenutno ovaj Mac najviše odgovara od svih koje imam, ali to je ponajviše radi nijanse koja mi je u ovom periodu idealna.

      Izbriši
  6. Nisam probala bronzer, ali po svemu sudeći odgovarao bi mi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nadam se da ću ga uspjeti nabaviti jer je predivan!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ha, ha, kako je ljeto prošlo i ja sam navalila na bronzer, više ga koristim sada nego preko ljeta, ali naravno jako lagano ga nanesem na lice (Diorov).

    OdgovoriIzbriši
  9. Nominovala sam te za Liebster award! :)
    http://milicaubovic.blogspot.com/2013/12/liebster-award.html

    OdgovoriIzbriši